ΑρχικήinetO Firefox θα υποστηρίζει τα Windows XP και Vista έως τον Σεπτ...

O Firefox θα υποστηρίζει τα Windows XP και Vista έως τον Σεπτ 2017

Μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι δεν υποστηρίζει τα λειτουργικά Windows XP και Windows Vista σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης εκτός του Firefox, ακολούθησαν την πολιτική της.

firefox

Για παράδειγμα, το Chrome δεν υποστηρίζει πλέον τα δύο αυτά λειτουργικά, αλλά ο Firefox εξακολουθεί να τα έχει συμπεριλάβει ακόμα στις αναβαθμίσεις του. Πρόσφατα όμως η κατασκευάστρια εταιρεία Mozilla ανακοίνωσε τα σχέδια της για αυτά.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Mozilla θα σταματήσει να τα υποστηρίζει τον Σεπτέμβριο του 2017.  Ωστόσο, γύρω στον Μάρτιο 2017 ο Firefοx θα συνδέσει αυτά τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα με το κανάλι ESR (Extended Support Release) αυτόματα.

Οι χρήστες που τρέχουν τα δύο παλιά Windows και ταυτόχρονα και το Firefοx, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Η αλλαγή θα συμβεί αυτόματα. Το πρόγραμμα περιήγησης θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις.

Βέβαια, για να ακριβολογούμε, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς η Mozilla σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη για τα Windows XP και Windows Vista. Συγκεκριμένα είπαν:

Στα μέσα του 2017, ο αριθμός των χρηστών στα Windows XP και Vista θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί μια τελική ημερομηνία λήξης της υποστήριξης.

Έτσι, τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, μπορείτε να απολαύσετε τον Firefοx σε περίπτωση που δεν μπορείτε ή δεν επιθυμείτε να μετακινηθείτε για οποιονδήποτε λόγο σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS