ΑρχικήsecurityGoogle TV μολύνεται με ransomware!

Google TV μολύνεται με ransomware!

Αν και οι περισσότεροι από εσάς δεν θα θυμάστε την αποτυχημένη σειρά Smart TV της Google, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που επέλεξαν να αγοράσουν μια Google TV.

Η δυσφήμιση όμως των τηλεοράσεων αυτών συνεχίζεται καθώς φέτος τα Χριστούγεννα μια από αυτές σκοτείνιασε απροσδόκητα.

Google

Ο Darren Cauthon αποκάλυψε στο Twitter ότι η  LG Goοgle TV του μολύνθηκε με κακόβουλο λογισμικό όταν η οικογένεια του προσπάθησε να εγκαταστήσει μια streaming εφαρμογή. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μορφή ransomware η οποία τον υποχρεώνει να πληρώσει την αποκατάσταση της συσκευής.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι το ransomware αποτελεί έναν ιό που αναπτύσσετε σε Android συσκευές (tablets, smartphones) οπότε προς το παρόν δεν είναι κανείς σε θέση να επαναφέρει την Goοgle TV.

Η μόνη δυνατότητα της τηλεόρασης αυτή τη στιγμή είναι να αναβοσβήνει το firmware απόθεμα την οποία όμως  μπορεί να παρέχει μόνο η LG. Όλος περιέργως,  η LG δεν διατίθεται να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη αν δεν καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό, το οποίο ουσιαστικά είναι αρκετό για να αγοράσει κάποιος μια καινούρια τηλεόραση.

Το κόστος της αφαίρεσης του κακόβουλου λογισμικού ανέρχεται στα 340 δολάρια και με δεδομένο το γεγονός ότι πρόκειται για μια παλιά τηλεόραση σε μια πλατφόρμα λειτουργίας που δεν υποστηρίζεται, αποτελεί σπατάλη χρημάτων.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλες οι έξυπνες τηλεοράσεις είναι επίφοβες καθώς αν οι ιδιοκτήτες αποφύγουν τις επικίνδυνες εφαρμογές δεν πρόκειται να μολυνθούν ποτέ.

Στη περίπτωση όμως του Darren Cauthon, η LG οφείλει να τον βοηθήσει χωρίς χρέωση καθώς πρόκειται για μια τηλεόραση που δεν παράγεται πια και μόνη του επιλογή αποτελεί η αγορά μιας νέας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS