ΑρχικήsecurityΤο Fake News ενεργοποίησε το Facebook Safety Check στην Ταϊλάνδη

Το Fake News ενεργοποίησε το Facebook Safety Check στην Ταϊλάνδη

Fake

Για άλλη μια φορά, τα Fake News έχουν σοβαρές και τρομακτικές συνέπειες για την κοινωνική μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στις 26 Δεκεμβρίου, το χαρακτηριστικό ασφαλείας Safety Check του Facebook ενεργοποιήθηκε για να προειδοποιήσει τους ντόπιους για μία έκρηξη στην Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη. Το χαρακτηριστικό ωστόσο, ενεργοποιήθηκε από το Fake News, προφανώς ως απάντηση σε μια είδηση ​​για μια βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το 2015.

Το Safety Check, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία περίπου στις 21:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το Verge, έδωσε σε εκείνους που μένουν στην περιοχή τη δυνατότητα να επισημάνουν τους εαυτούς τους ως “ασφαλείς” και να δουν τους φίλους που είχαν κάνει το ίδιο, πυροδοτώντας έναν περιττό πανικό εντός της κοινότητας!

Οι σύνδεσμοι που ενεργοποίησαν το Safety Check βρέθηκαν να είναι παράνομοι.

Το Safety Check για την “κρίση” είχε απενεργοποιηθεί μια ώρα αργότερα μετά την ανακάλυψη της πηγής του πανικού που ήταν ένας σύνδεσμος για ένα άρθρο του 2015 στο Μπανγκόκ Informer που μεταμφιέστηκε ως ένα άρθρο του BBC News. Το άρθρο αναφερόταν στη βομβιστική επίθεση Erawan Shrine που συνέβη στην Μπανγκόκ τον περασμένο Αύγουστο. Φαίνεται το άρθρο του Μπανγκόκ Informer έχει πλέον διαγραφεί, αλλά το Safety Check της σελίδας παραμένει στο Facebook “απενεργοποιημένο”.

Αν και το χαρακτηριστικό ασφαλείας δημιουργήθηκε αρχικά το 2014 για να βοηθήσει τους χρήστες μετά από φυσικές καταστροφές, έχει επεκταθεί για ατυχήματα ή εκ προθέσεως καταστροφές επίσης.

Ωστόσο το Νοέμβριο, το Facebook ανακοίνωσε το ότι η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί πλήρως από την κοινότητα, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που θα προσδιορίζει τα trending posts.

Η ιστοσελίδα social media έχει λάβει επίσης αρκετή κριτική φέτος, αφού κατηγορήθηκε για τη συμβολή σε μεγάλο βαθμό στην εξάπλωση των Fake News.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι θα λάβει επιτέλους μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης των παραπλανητικών πληροφοριών με την εισαγωγή μιας σειράς αναβαθμίσεων, οι οποίες θα διατίθενται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ιστοσελίδα θα πρέπει να πάρει πολύ πιο σοβαρά μέτρα για την καταπολέμηση των Fake News μετά το τελευταίο φιάσκο!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS