ΑρχικήinetLame Duck αποκάλεσε η Ρωσία τον Πρόεδρο Obama

Lame Duck αποκάλεσε η Ρωσία τον Πρόεδρο Obama

Lame Duck: Οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως αναφέραμε από χθες το βράδυ, απέλασαν 35 υποτιθέμενους Ρώσους κατασκόπους σαν απάντηση στην υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα, προκαλώντας περαιτέρω κλιμάκωση στις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το State Department των ΗΠΑ ανέφερε ότι 35 διπλωματικοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών από τη ρωσική πρεσβεία στην Washington DC και στο προξενείο του San Francisco χαρακτηρίστηκαν “persona non grata”, και τους έχει δοθεί περιθώριο 72 ωρών να εγκαταλείψουν την χώρα αυτοί και οι οικογένειές τους.obama lame duck

Ο Πρόεδρος Barack Obama ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο δύο ρωσικών ενώσεων, στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ, που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους αξιωματούχους για συλλογή πληροφοριών.

“Ανακοίνωσα κυρώσεις για εννέα οντότητες καιάτομα: GRU και FSB, δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, τέσσερις μεμονωμένοι αξιωματικοί της GRU, και τρεις εταιρείες που παρείχαν υλική υποστήριξη σε επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο της GRU”, δήλωσε ο Πρόεδρος Barack Obama στην ανακοίνωσή του.

Ο Obama κατηγόρησε τη Ρωσία για “επιθετική παρενόχληση,” αναφέροντας ότι “όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να θορυβηθούν από τις ενέργειες της Ρωσίας.” Πιστεύει ότι hacking “θα μπορούσε να οργανωθεί μόνο από τα υψηλότερα επίπεδα της ρωσικής κυβέρνησης.” Φυσικά όπως αναφέραμε χθες δεν υπάρχει ακόμα καμία απόδειξη ή αν υπάρχει δεν έχει ανακοινωθεί.

Η κίνηση ήρθε σαν αντίποινα για το hacking που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των εκλογών τον περασμένο μήνα σε υλικοτεχνικές υποδομές του Δημοκρατικού Κόμματος και της εκστρατείας της Hillary Clinton.

Φυσικά, η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και αποκάλεσε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Obama “αβάσιμους” αφήνοντας να φανεί ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με τις τελευταίες ημέρες διακυβέρνησης του Obama.

Έτσι αμέσως μετά τις εξαγγελίες του Obama την Πέμπτη, η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα παπάκι που αναφέρει τη λέξη “Lame.”

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε με προφανή αναφορά στον Obama, που πλησιάζει στο τέλος της προεδρικής περιόδου του στο Λευκό Οίκο σαν “lame duck” μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια σαν πρόεδρος των ΗΠΑ.Lame Duck

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS