ΑρχικήinetPan-STARRS η μεγαλύτερη ψηφιακή χαρτογράφηση του σύμπαντος

Pan-STARRS η μεγαλύτερη ψηφιακή χαρτογράφηση του σύμπαντος

Το Pan-STARRS project, μαζί με αστρονόμους από το Max Planck Institutes for Astronomy του Heidelberg και το Extraterrestrial Physics του Garching δημοσίευσαν τη μεγαλύτερη έρευνα του κόσμου που απεικονίζει τον ουρανό ψηφιακά.

Η ψηφιοποίηση βασίζεται σε 4 χρόνια παρατηρήσεων στα 3/4 του νυχτερινού ουρανού και παρέχει εκτενείς πληροφορίες για πάνω από 3 δισεκατομμύρια άστρα, γαλαξίες και άλλες πηγές.

Η βάση δεδομένων συμπεριλαμβάνει εκατομμύρια εικόνες με ακριβείς μετρήσεις δισεκατομμυρίων αστεριών και γαλαξιών.Pan-STARRS

Τον Μάιο του 2010, το πρώτο Panoramic Survey Telescope & Rapid Response System ή παρατηρητήριο Pan-STARRS, ένα τηλεσκόπιο 1,8 μέτρων στην κορυφή του Haleakala, στο Maui, ξεκίνησε να δημιουργεί ένα ψηφιακό χάρτη του ουρανού.

Αυτή ήταν η πρώτη έρευνα με την οποία οι επιστήμονες είχαν σαν στόχο να μπορούν να παρατηρούν τον νυχτερινό στο ορατό και το υπεριώδες φάσμα πολύ γρήγορα ξανά και ξανά, να ψάχνουν για κινούμενα αντικείμενα και παροδικά ή μεταβλητά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και αστεροειδών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να απειλήσουν τη Γη.

Οι εικόνες είναι εξαιρετικά λεπτομερείς, καθώς η ψηφιακή κάμερα του PS1 έχει τη μεγαλύτερη ανάλυση από κάθε επίγειο τηλεσκόπιο, (1.4 Gigapixel).

Αυτό σημαίνει πως κάθε εικόνα αποτελείται από 1.4 δισεκατομμύρια pixels.

Η βάση δεδομένων έχει όγκο 2 petabyte. Αν δεν καταλαβαίνετε το νούμερο είναι 2.000 terabyte.

http://pswww.ifa.hawaii.edu/pswww/

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS