ΑρχικήinetΤα Microsoft HoloLens θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα κλειδιά σας

Τα Microsoft HoloLens θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα κλειδιά σας

Μία νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Microsoft δείχνει πως τα HoloLens γυαλιά της μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα μικρά αντικείμενα, όπως τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

HoloLens

Γενικότερα, η πατέντα περιγράφει ένα σύστημα που μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση των αντικειμένων χωρίς οδηγίες από τους χρήστες, διατηρώντας πληροφορίες για κάτι που είναι σημαντικό για τη ζωή σας.

Η βασική ιδέα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι αρκετά απλή. Τα HoloLens έχουν κάμερες που μπορούν να κάνουν ένα χωροταξικό χάρτη ενός δωματίου και η τεχνολογία τεχνητής όρασης μπορεί να εντοπίσει ή να παρακολουθεί συγκεκριμένα αντικείμενα σε μια εικόνα. Έτσι, αν, για παράδειγμα, βάλετε τα κλειδιά σας πάνω σε ένα τραπέζι, τα HoloLens θα μπορούσαν υποθετικά να τα εντοπίσουν μέσα από την κάμερα και αθόρυβα να σημειώσουν τη θέση τους. Όταν θελήσετε να φύγετε από το σπίτι, θα μπορούσαν να σας δώσουν την τελευταία γνωστή θέση των κλειδιών, ακόμη και αν αυτά έχουν καλυφτεί από μια εφημερίδα ή γλίστρησαν κάτω από ένα μαξιλάρι του καναπέ.

Προς το παρόν δείχνει σαν έναν πολύ αναποτελεσματικό τρόπο για να βρείτε τα κλειδιά σας. Θα πρέπει να φοράτε συνεχώς τα έξυπνα γυαλιά, τα οποία είναι προς το παρόν απίστευτα άβολο. Αν επίσης ρίξετε τα κλειδιά σας κάπου χωρίς να τα κοιτάτε, το σύστημα δεν θα μπορούσε να εγγράψει την κίνησή τους. Αφήστε που σε ένα μέλλον με 24/7 επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να μην έχουμε καν κλειδιά.

Ίσως αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον δεν είναι η ιδέα του εντοπισμού ενός αντικειμένου από τα HoloLens. Είναι η εκμάθηση των HoloLens ποια στοιχεία έχουν σημασία για εσάς και η επιλογή τους να τα παρακολουθεί. Για να είμαστε σαφής, θα μπορούσατε να ορίσετε αντικείμενα: για παράδειγμα ένας ταξιδιώτης λέει στα HoloLens να παρακολουθεί το διαβατήριό του. Ή θα μπορούσε ακόμη και είναι τρόφιμα στο ψυγείο σας υπενθυμίζοντας σας τι να αγοράσετε όταν θα πάτε στο supermarket ώρες αργότερα.

Και αν θέλετε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω θα μπορούσε η τεχνολογία αυτή να αρχίσει να βρίσκει μοτίβα της κάθε σας κίνησης τα οποία να ταυτοποιούνται αποκλειστικά με εσάς, κάτι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα δηλαδή. Επιπλέον η Microsoft βλέπει ένα κοντινό μέλλον όπου με κάποιον τρόπο θα έχουμε επάνω μας συνέχεια μία ή περισσότερες κάμερες που θα καταγράφουν συνεχώς. Μπορεί να μην είναι τα ογκώδη και άβολα HoloLens αλλά μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που απλά κατοχυρώνει την πατέντα για μελλοντικά κέρδη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS