ΑρχικήReviewsLatitude 5285: Ο πρώτος 2-in-1 υπολογιστής της Dell

Latitude 5285: Ο πρώτος 2-in-1 υπολογιστής της Dell

Για πρώτη φορά η Dell, βασική συνεργάτης της Microsoft, παρουσιάζει στην φετινή CES εκδήλωση το δικό της Surface killer.Dell

Όπως οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε, η Microsoft το 2012 ήταν η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία που έφερε στην αγορά τους 2-in-1 υπολογιστές και παρόλο που τότε η ιδέα δεν είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα κοινό και κατασκευαστές πλέον όλο και περισσότεροι φαίνεται να γίνονται λάτρεις του προϊόντος.

Το επονομαζόμενο Latitude 5285 της Dell φαίνεται να λειτουργεί ακριβώς όπως ένα Surface ενώ παράλληλα διαθέτει hardware που το ξεχωρίζει αρκετά από τις συσκευές τις Microsoft.

Συγκεκριμένα, το νέο Latitude 5285 διαθέτει μια 12,3 ιντσών οθόνη διαστάσεων 3: 2 και τροφοδοτείται από έναν Intel 7-generation Core επεξεργαστή. Επιπλέον, προσφέρει μια  Intel HD Graphics 620 κάρτα γραφικών, μνήμη 16GB DDR3 καθώς και χώρο αποθήκευσης έως 1TB SSD. Μερικά από τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του είναι:  Wi-Fi, Bluetooth, USB 3.0, LTE, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και δύο επιλογές μπαταρίας είτε 31,5 WHr ( 6300 mAh) είτε 42 WHr (8400 mAh).

Συγκριτικά με το Surface της Microsoft θα λέγαμε ότι το Latitude 5285 υστερεί από άποψη οθόνης εφόσον υποστηρίζει μόνο 1080p ενώ το Surface Pro 4  διαθέτει μέγιστη ανάλυση 2736×1825 pixels. Παρ ’όλ’ αυτά διαθέτουν την ίδια αναλογία διαστάσεων οθόνης, επεξεργαστές και επιλογές αποθήκευσης. Να σημειώσουμε επίσης ότι τα συναντάμε και τα δύο στο ίδιο κόστος.

Το ντεμπούτο του αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2017 αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Να υπογραμμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το πληκτρολόγιο δεν περιλαμβάνεται στη τιμή της συσκευής αλλά ο καταναλωτής θα χρειαστεί να το προμηθευτεί ξεχωριστά.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS