ΑρχικήinetΤο wearable που βοηθά τις εγκύους να παρακολουθούν τις συσπάσεις τους

Το wearable που βοηθά τις εγκύους να παρακολουθούν τις συσπάσεις τους

 

Η ιδέα της Bloomlife για το wearable εγκυμοσύνης, γεννήθηκε από τον CEO Eric Dy και τον συν-ιδρυτή της, COO Julien Penders όταν περίμεναν και οι ίδιοι να γίνουν γονείς.

«Η γυναίκα του συν-ιδρυτή μου έμεινε έγκυος, όλοι οι φίλοι μου περίμεναν παιδί, εγώ ο ίδιος προσπαθούσα να κάνω μωρό και όλοι βλέπαμε αυτή την τεράστια μετάβαση που οι άνθρωποι περνούν, όταν αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα παιδί» δήλωσε ο Dy στο Διεθνές CES της Τρίτης.

«Όταν είσαι έγκυος, υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτήματα και οι ανησυχίες που πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν … Υπάρχει μια τεράστια ανάγκη για τις μαμάδες να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη τους, για να τις βοηθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουν τι συμβαίνει και να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις.»

Έτσι, οι Dy και Penders ίδρυσαν την Bloomlife, μια εταιρεία που πουλάει wearables σχεδιασμένα για να παρακολουθούν τις συσπάσεις της εγκύου σε πραγματικό χρόνο και να στέλνουν δεδομένα της εγκυμοσύνης σε ένα app στο smartphone του χρήστη. Χρησιμεύει ως αυτό που ο Dy ονομάζει μια έγκυρη δεύτερη γνώμη για τις έγκυες γυναίκες που αντιμετωπίζουν συσπάσεις κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης τους.

Το wearable είναι ένας επαναχρησιμοποιήσιμος αισθητήρας που εφαρμόζεται σε ένα patch μιας χρήσης. Το patch διαθέτει ηλεκτρόδια που μετρούν την ηλεκτροδιέγερση της μήτρας. Όταν μια μέλλουσα μητέρα έχει μια συστολή, οι μη επεμβατικές ηλεκτρόδια μεταδίδουν το σήμα σε εφαρμογή του χρήστη.

wearable

Ο Dy λέει ότι τα δεδομένα είναι χρήσιμα για όλες τις μέλλουσες μητέρες, από εκείνες υψηλού κινδύνου που θέλουν τακτικές ενημερώσεις έως εκείνες που απλά θέλουν να κάνουν ένα τσεκ κάθε τόσο στις αλλαγές του σώματός τους. Το αρχείο καταγραφής δεδομένων δίνει επίσης στις γυναίκες ένα σαφέστερο τρόπο για να συζητήσουν λεπτομέρειες της εγκυμοσύνης με τους γιατρούς τους.

Μετά από μήνες δοκιμών και κλινικών ερευνών με περισσότερες από 500 έγκυες γυναίκες, η Bloomlife προσφέρει τώρα τα wearables του στο κοινό. Ωστόσο δεν είναι φθηνά – τα μοντέλα της εταιρείας ξεκινούν από $ 149 ανά μήνα χρήσης. Ένα κουτί έρχεται με τον αισθητήρα, πέντε patches μίας χρήσης (καθένα από τα οποία διαρκούν για περίπου 7 ημέρες), έναν φορτιστή και ένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Και μόλις η χρήστης γεννήσει, μπορεί να στείλει τον αισθητήρα πίσω στην Bloomlife για ανακύκλωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS