ΑρχικήinetGoogle και Microsoft στη μάχη των ψηφιακών βοηθών

Google και Microsoft στη μάχη των ψηφιακών βοηθών

Η Google και η Microsoft βρίσκονται σε μια αιώνια μάχη επικράτησης στην αγορά. Όλα τους τα προϊόντα βρίσκονται στο μαχητικό πεδίο με πιο πρόσφατη εισαγωγή εκείνη των ψηφιακών βοηθών καθώς οι δύο εταιρείες εργάζονται σκληρά για την εγκατάσταση τους σε ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών.Microsoft

Η Microsoft ήταν η πρώτη που επιχείρησε την εγκατάσταση της Cortana  σε περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές πέρα των κινητών τηλεφώνων όπως στους υπολογιστές, τα ψυγεία αλλά και τα αυτοκίνητα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, η Google  δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι στην κίνηση αυτή. Έτσι σε πρόσφατη ανακοίνωση της δήλωσε ότι η ψηφιακή βοηθός της θα εγκατασταθεί σε Google Home συσκευές, σε τηλεοράσεις, στα προγράμματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτων και σε Android smartwatches.

Επομένως, θα έχετε την δυνατότητα ελέγχου των συσκευών σας μέσω φωνητικών εντολών όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του  Google Home. Για παράδειγμα, η τηλεόραση σας θα ξεκινάει κάθε φορά που της λέτε  “OK, Google”. Να σημειώσουμε ότι οι Android τηλεοράσεις θα έχουν την δυνατότητα υποστήριξης εντολών και η λήψη απαντήσεων θα γίνετε μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο.

«Τους επόμενους μήνες η Google Assistant  θα βρίσκετε στις Android τηλεοράσεις μαζί με Android 6.0 Marshmallow και Android 7.0 Nougat λογισμικό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι NVIDIA SHIELD, AirTV Player, Sharp Aquos, Sony Bravia και Xiaomi Mi Box. Η NVIDIA SHIELD θα αποτελεί την πρώτη τηλεόραση με hands-free ψηφιακή βοηθό.» αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Google.

Δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός στο πεδίο της ψηφιακής βοηθού γίνεται εντονότερος μέρα με την μέρα, η ζήτηση τους αυξάνεται αναλόγως. Αυτό αποτελεί πάτημα και για περισσότερες εταιρείες (Amazon και Apple) να ασχοληθούν πιο σοβαρά με την επιχείρηση αυτή.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS