ΑρχικήinetMonoCMS 2.6 Το Ελληνικό CMS

MonoCMS 2.6 Το Ελληνικό CMS

Το MonoCMS είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδων, όπως ακριβώς το wordpress, το blogger, το joomla κ.α. monocms

Η διαφορά του Μοnocms με τα παραπάνω είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των non database συστημάτων δίχως βάση δεδομένων. Η επεξεργασία δεδομένων γίνεται με PHP και η αποθήκευση τους σε XML. monocmsart

Έτσι χρησιμοποιεί το σύστημα αρχείων του εξυπηρετητή για την αποθήκευση δεδομένων, κάτι που το καθιστά εξαιρετικά απλό, μικρό σε μέγεθος και πολύ γρήγορο.

Το MonoCMS είναι φτιαγμένο από Έλληνα προγραμματιστή ιστοσελίδων που ζει στην Αθήνα (Παναγιώτη ή Pano z), και έτσι ταυτόχρονα με την αγγλική απέκτησε και την ελληνική εκδοχή του.

Το πρώτο συνθετικό της ίδιας της ονομασίας του συστήματος προέρχεται από την ελληνική λέξη “μόνο”.

Σήμερα όπως μας ενημέρωσε ο Παναγιώτης (developer του project) κυκλοφόρησε η νέα έκδοση 2.6.

Ολοκληρώθηκε η μετάβαση στην έκδοση 2.6, με το νέο επεξεργαστή πρόσθετων αντικειμένων, που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τμήματα της ιστοσελίδας τους, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν κώδικα, απλά επιλέγοντας προεγκατεστημένα αντικείμενα (widgets).

Με την δημοσίευση της έκδοσης 2.6, ο αριθμός των προσθέτων είναι μικρός, αλλά είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθούν περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα. Η σελίδα της επεξεργασίας άλλαξε τελείως, ώστε να υποστηρίξει τη νέα λειτουργία. Τα αρχεία του θέματος παραμένουν επεξεργάσιμα μέσω κώδικα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το changelog

Για όσους ενδιαφέρονται:

Τεκμηρίωση

Λήψη

MonοCMS Home

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS