ΑρχικήinetΔείτε τα σχέδια για το πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε!

Δείτε τα σχέδια για το πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε!

Την Δευτέρα, η Apple σηματοδότησε 10 χρόνια από την έναρξη του πρώτου iPhone στις 9 Ιανουαρίου 2007. Το smartphone παρουσιάστηκε από τον Steve Jobs που σηματοδότησε την έναρξη της κυριαρχίας και της καινοτομίας της Apple στην αγορά των smartphone.

iPhone

Ο Sonny Dickson μοιράστηκε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει τα δύο πρώτα πρωτότυπα iPhοne, P1 Tony Fadell και τα σχέδια P2 Scott Forstall του. Τα δύο τηλέφωνα ήταν τα πρωτότυπα για το πρώτο iPhοne και τα δύο τρέχουν το Apple Acorn OS, αλλά διαφορετικές ανταγωνιστικές εκδόσεις λογισμικού.

Το βίντεο δείχνει δύο μέχρι την εκκίνηση, αλλά λέγοντας ότι το χαρακτηριστικό σύνολο της είναι περιορισμένο είναι μια συγκρατημένη περιγραφή. Οι εκδόσεις λογισμικού ενσωματώνουν τα διαγνωστικά εργαλεία και κάποιες βασικές πληροφορίες του συστήματος.

Φαίνεται ότι η Apple είχε βάλει μαζί δύο ομάδες να εργαστούν για το λογισμικό που αργότερα θα υλοποιηθούν στο αρχικό iPhone.  Η συσκευή του Tony Fadell P1 έτρεξε μια έκδοση λογισμικού που ήταν παρόμοια με εκείνη που διαπιστώθηκε στο iPods κατά το χρόνο.

Η έκδοση Acorn είχε μια ψηφιακή αναπαράσταση ενός τροχού κύλισης που θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στο μενού του συστήματος στο τηλέφωνο. Η έκδοση Forstall 2 είχε μια διεπαφή που συνδύαζε μια πιο άμεση προσέγγιση αφής, παρόμοιο με το SwitchBoard λειτουργικό σύστημα που η Apple χρησιμοποιεί σήμερα για την δοκιμή των iPhone πρωτοτύπων.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=0eJZH-nkKP8″ width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Τελικά, η Apple διάλεξε την έκδοση P2 του Forstall  στο iPhone OS Acorn, το οποίο χρησιμοποιεί μεμονωμένα εικονίδια για να αλληλοεπιδράσει με το τηλέφωνο, σε σύγκριση με ένα τροχό κύλισης. Ουσιαστικά, ο τροχός κύλισης P1 ήταν μια καλή ιδέα θεωρώντας ότι η Apple κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς με το iPod της, εκείνη την εποχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια τέτοια διασύνδεση θα μπορούσε να μεταφερθεί με επιτυχία σε ένα τηλέφωνο. Φαίνεται ότι η διεπαφή Ρ2 ήταν μια επιτυχία, βλέποντας πως ακόμα και αν έχουν αλλάξει πολλά, η βασική ιδέα θα παρέμενε η ίδια.

Περιττό να πούμε ότι τα πρωτότυπα που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι δύο μόνο από τα πολλά που εξέτασε η Apple. Πράγματι η Apple εργάστηκε σε πολλές εκδοχές για το πρώτο iPhοne, με διαφορές και σε hardware και σε software.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS