ΑρχικήsecurityΧάκερ από το Ισλάμ επιτέθηκαν στο website του Victorian Treasurer

Χάκερ από το Ισλάμ επιτέθηκαν στο website του Victorian Treasurer

Το επίσημο website της Victorian Treasurer Tim Pallas τέθηκε σε κίνδυνο πριν από λίγες ώρες από μια Τυνησιακή ομάδα χάκερ σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο στην Συρία που οδήγησε στην δολοφονία αθώων ανθρώπων.

website

Η ομάδα, η οποία είναι γνωστή ως Tunisian Fallaga Team, κατέλαβε την ιστοσελίδα και δημοσίευσε ένα μήνυμα που έλεγε “Stop killing people in Syria,” με δύο hashtags, δηλαδή #Op_Russia και #save_aleppo.

Η επίθεση ξεκίνησε από τους “Mr O.Jz και Hetler Tn και Fallag Kill3r,” σύμφωνα με ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα, και περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες από τα βίντεο της επιθέσεις στην Συρία που δημοσιεύτηκαν στην αρχική σελίδα. Επιπλέον, οι hackers ανάρτησαν ένα βίντεο στο YouTube που έδειξε ένοπλους άνδρες και μια γυναίκα να παλεύει με τον πόλεμο στην Συρία.

Τα μηνύματα που περιλαμβάνουν κατηγορούν τις στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών για την «εκ προθέσεως θανάτωση”  ανδρών, γυναικών και παιδιών στο ανατολικό Χαλέπι, ζητώντας τελικά να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας έχουν ήδη ανακτήσει τον έλεγχο της σελίδας και αποκάλυψε ότι οι IT ειδικοί εργάζονται για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των δικτυακών τόπων που λειτουργούν από τις αρχές της Αυστραλίας.

«Το website χακαρίστηκε σήμερα το πρωί και τώρα έχει διορθωθεί, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη για τη βελτίωση της ασφάλειας των MP websites» όπως είπε ο εκπρόσωπος.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Kosmos Samaras αποκάλυψε σε μια συνέντευξη του στο AAP  ότι οι χάκερ επιτέθηκαν και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες που ανήκουν στην κυβέρνηση, διότι οι πολιτικές ιστοσελίδες είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διαδώσουν το μήνυμα που θέλουν.

Το website αποκαταστάθηκε μετά από περίπου 30 λεπτά, σύμφωνα με τους Αυστραλιανούς αξιωματούχους και άλλα data δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι Αυστραλιανές αρχές αναμένουν τώρα πολλές άλλες παρόμοιες επιθέσεις, κυρίως εναντίον websites των Labor MPs.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS