ΑρχικήinetΤο βίντεο της έκρηξης του iPhone 7 είναι ψεύτικο

Το βίντεο της έκρηξης του iPhone 7 είναι ψεύτικο

Αυτές τις μέρες, σχεδόν κάθε μικρή συσκευή που πιάνει φωτιά κάνει πάταγο στα πρωτοσέλιδα, ειδικά μετά το Samsung Note 7 φιάσκο η οποία επιβεβαίωσε ότι τα κομμάτια της δεν είναι  ακριβώς ασφαλή κομμάτια της τεχνολογίας.Εμείς όμως σήμερα θα μιλήσουμε για ένα βίντεο που δείχνει την έκρηξη ενός iPhone 7.

iPhone

Αλλά εκτός από τα βίντεο που δείχνουν πράγματι τηλέφωνα να πιάνουν φωτιά, υπάρχουν επίσης και άνθρωποι που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις σε όλο το διαδίκτυο, για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε τώρα. Αλλά αντ’ αυτού θα καταρρίψουμε ένα από τα τελευταία κλιπ που κάνει τον γύρο του κόσμου τώρα.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε παρακάτω το οποίο ισχυρίζεται να δείξει ένα iPhone 7 Plus κυριολεκτικά να εκρήγνυται στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Αν παρακολουθήσετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε την υποτιθέμενη συσκευή να πιάνει φωτιά με έναν τρόπο που κανονικά δεν θα περίμενε κανείς, καθώς προκαλεί μια τεράστια φλόγα που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε περισσότερους τραυματισμούς.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=6s6s5P6-mZY” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Ο ιδιοκτήτης ήταν αρκετά τυχερός γιατί τα μόνα τραύματα που υπέστη ήταν τα εγκαύματα στο αριστερό χέρι που μπορείτε να δείτε στην αρχή του βίντεο, δίπλα στο υποτιθέμενο μαύρο iPhone 7 που εξερράγη.

Μόνο που το βίντεο είναι εντελώς ψεύτικο και με λίγη έρευνα, ο καθένας μπορεί να το καταλάβει αυτό. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι να το πούμε αυτό.

Πρώτα απ’ όλα ας ξεκινήσουμε από αυτό που είναι λιγότερο προφανές. Το βίντεο δείχνει τον άνθρωπο να κρατάει το τηλέφωνο και με τα δύο χέρια, αλλά αν κρίνουμε από την φωτογραφία που περιλαμβάνεται στην αρχή του βίντεο, μόνο το αριστερό χέρι υπέστη τους τραυματισμούς.

Δεύτερον, ο άνθρωπος στο βίντεο ρίχνει την συσκευή στο έδαφος και στη συνέχεια εξετάζει το δεξί του χέρι, προφανώς είναι αυτό που επλήγη από την έκρηξη. Μπορείτε να δείτε να καθαρίζει την δεξιά παλάμη με το αριστερό χέρι. Στην αρχή του βίντεο φαίνεται πάντως τα εγκαύματα να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, ακόμη κι αν είναι πολύ προφανές από το βίντεο ότι η αριστερή δεν επηρεάστηκε τόσο όσο η δεξιά.

Και το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η φωτογραφία με το χέρι που φέρεται να υπέστη τα εγκαύματα. Παρά το γεγονός ότι το βίντεο ισχυρίζεται ότι τα δείξει τα αποτελέσματα που προκλήθηκαν από την έκρηξη, η φωτογραφία που δείχνει τα εγκαύματα χρονολογείται πίσω στο 2015 και δημοσιεύτηκε για να δείξει έναν εξωτερικό φορτιστή που εξερράγη. Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία ότι είχε χρησιμοποιήθηκε και από άλλους δικτυακούς τόπους ειδήσεων και αναφέρεται σε έκρηξη από power bank.

iPhone

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS