ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking σε καταστήματα μαριχουάνας!

Επίθεση hacking σε καταστήματα μαριχουάνας!

Hackers κατάφεραν να διακόψουν την λειτουργία καταστημάτων μαριχουάνας μέσω επιθέσεων ενάντια στο λογισμικό MJ Freeway που χρησιμοποιείται για τις πωλήσεις και την απογραφή.μαριχουάνας μαριχουάνας μαριχουάνας

Σύμφωνα με αναφορά της Boston Globe πολλά καταστήματα και ιατρεία ενημέρωσαν τους πελάτες τους ότι η διαδικασία πωλήσεων και τα ραντεβού θα είναι πιο χρονοβόρα καθώς οι λειτουργίες θα εκτελούνται χειροποίητα μετά την παραβίαση του MJ Freeway από τους hackers.

Το παραβιασμένο αυτοματοποιημένο σύστημα χρησιμοποιούταν για την παρακολούθηση των πωλήσεων και αποθεμάτων αλλά και για την δημιουργία των απαραίτητων εκθέσεων για τις ρυθμιστικές αρχές.

Αν και ακόμα δε έχει γνωστοποιηθεί η ταυτότητα των hackers απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν κλαπεί στοιχεία απλά έγινε πιο ασταθές το σύστημα και διαφθαρήκαν ορισμένα δεδομένα. Δεν είναι ακόμα εξακριβωμένος ούτε ο σκοπός της επίθεσης καθώς οι hackers δεν ζήτησαν λύτρα. Παρ’ όλ’ αυτά η ομάδα ασφαλείας έχει αρχίσει ήδη τις έρευνες για τον προσδιορισμό των εισβολέων. « Πρόκειται για μια προσωπική επίθεση και για τον λόγο αυτό θα γίνει η απαραίτητη εγκληματολογική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας θα παραχωρηθούν στους ποινικούς ανακριτές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jeannette Ward, διευθυντής marketing της MJ Freeway.

Οι εταιρείες που επηρεάστηκαν από την επίθεση επιβεβαίωσαν άμεσα τα τεχνικά προβλήματα μέσω των δημόσιων ιστοσελίδων τους και προειδοποίησαν ότι οι λειτουργίες θα διαρκέσουν περισσότερη ώρα από την συνηθισμένη οπότε κρίνεται αναγκαία η υπομονή των πελατών τους.

Ολοκληρώνοντας, η MJ Freeway συμβούλεψε τους πελάτες της προς γρηγορότερη εξυπηρέτηση τους  να στραφούν σε ένα εναλλακτικό σύστημα προσθέτοντας εκεί τα αντίγραφα ασφαλείας τους μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συστήματος.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS