ΑρχικήinetΑστυνομικός λέει ότι ένοχοι χάκερ πρέπει να φορούν Wi-Fi Jammers

Αστυνομικός λέει ότι ένοχοι χάκερ πρέπει να φορούν Wi-Fi Jammers

Ανώτερος αστυνομικός του Ηνωμένου Βασιλείου Gavin Thomas, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αστυνομικούς στην χώρα, ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη σωστή τιμωρία για τους καταδικασμένους χάκερ: αντί για την αποστολή τους στην φυλακή, θα πρέπει να φορούν Wi-Fi jammers γύρω από τους αστραγάλους τους για να βεβαιωθεί ότι δεν μπορεί να συνδεθεί στο Internet, εκτός αν τους επιτρέπεται.

WI-Fi

Ο Thomas δήλωσε σε συνέντευξη του ότι η φυλακή δεν είναι η πλέον σωστή λύση για τους χάκερ, εξηγώντας ότι ο χρόνος στην φυλακή έχει ένα κόστος περίπου 38.000 λίρες το χρόνο, ενώ μια σύνδεση Wi-Fi jammer θα είναι σημαντικά φθηνότερο.

Επιπλέον, λέει ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι οι χάκερ που στέλνονται στη φυλακή θα αρχίσουν να κάνουν την ίδιες παράνομες δραστηριότητες, όταν βγούμε, αλλά με Wi-Fi jammers, μπορούν να εκπαιδευτούν εκ νέου, ενώ στερούνται της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

«Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις τιμωρίες του 19ου αιώνα για να τιμωρήσουμε τα εγκλήματα του 21ου αιώνα. Κοστίζει περίπου £ 38.000 το χρόνο για να κρατηθεί κάποιος στην φυλακή, αλλά αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία το ποσοστό υποτροπής των εγκληματιών είναι εξαιρετικά υψηλό» είπε.

Ο Thomas παραδέχεται ότι η εγκατάσταση Wi-Fi jammers για τους αστραγάλους των χάκερ είναι μια λύση που μπορεί να χτυπήσει αρκετά οδοφράγματα, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων που θα μπορούσε να αποτρέψει τις αρχές από την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου.

Και είναι αυτονόητο ότι οι χάκερ θα μπορούσαν ευκολά να βρουν άλλους τρόπους όχι μόνο για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμη και όταν φοράνε τέτοιες συσκευές, αλλά και επίσης να τα μπλοκάρουν εντελώς και τα αχρηστεύσουν είτε προσωρινά είτε μόνιμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS