ΑρχικήinetOpera Neon Ο νέος διαφορετικός concept browser

Opera Neon Ο νέος διαφορετικός concept browser

Η Opera Software αποκάλυψε ένα νέο concept πρόγραμμα περιήγησης που ονομάζεται Opera Neon. Το Opera Neon είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα περιήγησης στο web που “οραματίζεται το μέλλον των web browsers παρόμοια με τον τρόπο που οραματίζονται το μέλλον τα πρωτότυπα αυτοκίνητα”, σύμφωνα με την Opera Software.

Το πρόγραμμα περιήγησης έχει αναπτυχθεί από το μηδέν, και θα παρατηρήσετε από την αρχή ότι θα κάνει τα πράγματα διαφορετικά από ό, τι άλλα προγράμματα περιήγησης. Σημειώσετε ότι τροφοδοτείται από την ανοιχτή εφαρμογή Chromium.Opera Neon

Το αρχικό πρόγραμμα περιήγησης Opera Neon είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές με Windows και Mac και δεν μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέξει σαν φορητή έκδοση, προς το παρόν τουλάχιστον.

Η διεπαφή (UI) που χρησιμοποιεί το Opera Neon διαφέρει από εκείνη των άλλων browsers. Δεν υπάρχει καμία ορατή γραμμή διευθύνσεων ή κάποιο bar για καρτέλες για παράδειγμα, όταν τρέχετε την εφαρμογή για πρώτη φορά.

Η οθόνη που ανοίγει χρησιμοποιεί φόντο της επιφάνειας εργασίας της συσκευής σας ως φόντο της, εμφανίζει ένα πεδίο αναζήτησης στην κορυφή, και κάτω από αυτό μερικά εικονίδια που μπορούν να σας συνδέσουν σε δημοφιλείς προορισμούς στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να σύρετε οποιαδήποτε ανοιχτή καρτέλα για να την προσθέσετε στα αγαπημένα σας, και πολλά πολλά άλλα.

Τα μόνα στοιχεία διασύνδεσης είναι στην αριστερή πλευρά σε ένα είδος πάνελ. Το μενού βρίσκεται στην αριστερή κάτω γωνία, και με τα πέντε εικονίδια που υπάρχουν εκεί μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Να ανοίξτε ξανά την οθόνη εκκίνησης για να φορτώσετε μια νέα διεύθυνση ή κάποια από τα αγαπημένα σας.
Υπάρχει ένας Player, ένα media player.
Ένα Snap, για screenshots.
Υπάρχει το Gallery, που περιέχει τα screenshots σας.
Και φυσικά υπάρχουν οι Λήψεις, με το ιστορικό των downloads.

Αν θέλετε ένα test drive του νέου concept browser μπορείτε να τον κατεβάσετε από το παρακάτω link:

https://www.opera.com/computer/neon

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS