ΑρχικήinetΟ CELLINK BIO X 3D Bioprinter αποκαλύπτεται

Ο CELLINK BIO X 3D Bioprinter αποκαλύπτεται

Bioprinter

Η CELLINK παρουσίασε αυτή την εβδομάδα μια νέα προσθήκη στην γκάμα των Bioprinter της, με το λανσάρισμα του νέου εκτυπωτή Χ ΒΙΟ, ο οποίος θα παρέχει σους μηχανικούς ιστού τεχνολογίες τόσο Πνευματικές όσο και εξώθησης σύριγγας σε ένα μόνο σύστημα.

Η CELLINK είναι η πρώτη εταιρεία bioink στον κόσμο και είναι επίσης ο δημιουργός του πρώτου γενικού bioink του κόσμου, επιτρέποντας στους επιστήμονες και τους μηχανικούς ιστών να κάνουν βιολογική εκτύπωση, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τύπο κυττάρων.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, το bioink είναι «ένα βιο-υλικό υδρογέλης που είναι κατάλληλο για bioprinting και παρέχει μια προσωρινή στήριξη στα κύτταρα ενώ αυτά παράγουν τη δική τους εξωκυττάρια μήτρα», εξηγεί η CELLINK.

Το BIO X είναι η νέα go-to Bioprinter για τέτοιου είδους εταιρείες, τους ερευνητές και τους καινοτόμους που εργάζονται με bioprinting. Κατασκευασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες των σημερινών βιο-επιστημόνων, να ανταποκρίνεται σε προγράμματα ειδικών υπολογιστών, επιτρέπει στο χρήστη να ενορχηστρώσει την περίπλοκη διαδικασία της οικοδόμησης των ανθρώπινων ιστών.

Το Bioprinting χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D-εκτύπωσης σε συνδυασμό με το bioink για τη δημιουργία σύνθετων 3-διαστάσεων δομών. Με τη χρήση bioink οι δομές αυτές μπορούν να κατασκευαστούν με ζωντανά κύτταρα για να δημιουργήσουν πραγματικό, ζωντανό ιστό. Η τεχνική εξασφαλίζει ακρίβεια και ευελιξία, όταν πρόκειται για την τοποθέτηση των κυττάρων και διαφορετικούς τύπους κυττάρων. Η τεχνολογία bioprinting ανοίγει για ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών εφαρμογών. Για παράδειγμα, το bioprinting μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κύτταρα των οστών, κύτταρα του δέρματος ή των ιστών για εσωτερική όργανα. Αυτοί οι ιστοί μπορούν κατόπιν να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα ογκολογίας, τη δοκιμή φαρμάκων, την υψηλή διαλογή φαρμάκων ή τον έλεγχο των καλλυντικών ενώσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS