ΑρχικήinetH Lily Robotics κατηγορείται για πλαστό promo βίντεο

H Lily Robotics κατηγορείται για πλαστό promo βίντεο

Η εταιρεία Lily Robotics η οποία προπωλούσε το drone Lily ανακοίνωσε τον τερματισμό της επιχειρηματικότητας της, παρά την αύξηση $34 εκατομμυρίων σε προ-πωλήσεις και $15 εκατομμυρίων από ιδιωτική χρηματοδότηση. Ο λόγος? Μηνύθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο για ψευδή και παραπλανητική διαφήμιση.

Lily

Tο γραφείο του εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο έχει διεξάγει μια “πολύμηνη έρευνα” σχετικά με το Lily Drone και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Η πολύ ακριβή επαγγελματική φωτογραφική μηχανή που έφερε το drone στο διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας δεν ήταν στην πραγματικότητα μια Lily, αλλά μια DJI Inspire, κάτι που οι δημιουργοί παρέλειψαν να αναφέρουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι το φανταστικό διαφημιστικό βίντεο με τα εναέρια κόλπα του drone παραπλάνησε τους υποψήφιους πελάτες ώστε να προχωρήσουν σε προπληρωμή και παραγγελία.

Επιπλέον η εταιρεία είχε υποσχεθεί την παράδοση των drone το Φεβρουάριο του 2016, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Το γραφείο του εισαγγελέα ισχυρίζεται ότι οι πελάτες της εταιρείας λόγω της καθυστέρησης ζήτησαν την επιστροφή των χρημάτων τους, αλλά η Lily είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να καλύψει το $4 εκατομμυρίων τραπεζικό δάνειο.

Η εταιρεία δεν είχε χρησιμοποιήσει γνωστές ιστοσελίδες για την διαφήμιση τους προϊόντος και τις προ-παραγγελίες αυτού, όπως η Kickstarter, αλλά είχε αναπτύξει μία ανεξάρτητη “προ-παραγγελία” στο site της. Μη έχοντας λοιπόν κάποιον τρίτο φορέα να την ελέγχει το προϊόν καθυστέρησε υπερβολικά να κατασκευαστεί με αποτέλεσμα την απαίτηση επιστροφής χρημάτων από τους υποψήφιους αγοραστές. Ένας κανόνας του FTC Mail Order απαιτεί ότι, αν ένα προ-παραγγελμένο προϊόν καθυστερήσει σημαντικά, η εταιρεία θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό, εκτός αν οι πελάτες δηλώσουν ότι δεν τους ενοχλεί η αναμονή.

Είναι αυτή η δεύτερη αξιόποινη πράξη της Lily Robotics που ανάγκασε το γραφείο του εισαγγελέα να καταθέσει προσωρινή περιοριστική εντολή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της Lily.

Η Lily έχει υποσχεθεί να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά θα πρέπει επίσης να πληρώσει και αστικές κυρώσεις: $ 2.500 για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιγράφονται παραπάνω για κάθε περίπτωση. Ανάλογα με το πώς ο δικαστής θα ερμηνεύσει τα γεγονότα και πώς οι δικηγόροι θα παρουσιάσουν τη άποψή τους θα μπορούσε το πρόστιμο να είναι από μερικές χιλιάδες δολάρια έως και $300 εκατομμύρια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS