ΑρχικήinetΗ Apple ήταν η πιο καινοτόμα εταιρεία στον κόσμο το 2016

Η Apple ήταν η πιο καινοτόμα εταιρεία στον κόσμο το 2016

Η BCG με έδρα τις ΗΠΑ έχει κυκλοφορήσει κατάλογο με τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο το 2016. Η εταιρεία συμβούλων είναι η κορυφαία σύμβουλος του κόσμου σχετικά με την επιχειρηματική στρατηγική και έχει την αποδέσμευση αυτών των μελετών για 11 χρόνια. Στην BCG ρωτήθηκαν πάνω από 1.500 ανώτερα στελέχη της καινοτομίας σε πολλές χώρες και κλάδους κάθε χρόνο από το 2004. Η μελέτη δείχνει ότι η Apple διατήρησε την κορυφαία θέση της για 11η συνεχή χρονιά, ακολουθούμενη από το Google αυτό το έτος.

Apple

«Οι σημερινοί πιο καινοτόμοι πέτυχαν μια στρατηγική ισορροπία μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών της καινοτομίας. Είναι έξυπνοι και αποτελεσματικοί στο να σκανάρουν εξωτερικές ιδέες και τις προσάγουν στο εσωτερικό» αναφέρει η έκθεση. Αυτό θα σήμαινε ότι η Apple, η Google, Tesla Motors και η Microsoft έχουν καταφέρει να βρουν ότι η στρατηγική ισορροπία και η καινοτομία είναι βασικό συστατικό σε επιχειρηματικές στρατηγικές τους.

Είναι να απορεί κανείς που η Apple κατάφερε να είναι στην κορυφή της λίστας ξανά θεωρώντας ότι η εταιρεία δαπάνησε περίπου $ 10 δις για την έρευνα και την ανάπτυξη του περασμένου έτους. Η εταιρεία μπορεί να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην καινοτομία του τρέχοντος έτους, δεδομένου ότι το επερχόμενο iPhone 8 λέγεται ότι θα φέρει κάποια καινοτόμα χαρακτηριστικά και κάποια εκτίμηση λέει ότι θα γίνει το καλύτερο σε πωλήσεις iPhone στην ιστορία.

Ο όμιλος Samsung κατάφερε να φτάσει στην 7η θέση του δείκτη, αλλά ξόδεψε περισσότερα από την Apple στην R&D, περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η μελέτη έλαβε υπόψη και άλλους παράγοντες, όχι μόνο το ποσό των χρημάτων που δαπανώνται για τους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης. Μια από τις εταιρείες που κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα άλματα στην φετινή έρευνα είναι το Facebook, η οποία ανέβηκε 19 θέσεις στην 9η θέση.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS