ΑρχικήinetΟι Smartcams της Samsung μπορούν να χακαριστούν

Οι Smartcams της Samsung μπορούν να χακαριστούν

Μια νέα ευπάθεια ανακαλύφθηκε στο Samsung SmartCam, επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να αποκτήσουν πρόσβαση root στην συσκευή και να εκτελούν εντολές από απόσταση.

Samsung

Η Samsung SmartCam είναι ουσιαστικά μια IP κάμερα που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τις δικές σας υπηρεσίες της Samsung και να δείτε ζωντανά βίντεο ή καταγεγραμμένα γεγονότα από οποιαδήποτε τοποθεσία. Προσφέρει παρακολούθηση σε μωρό ή κατοικίδιο ζώο, ασφάλεια στις επιχειρήσεις και στο σπίτι με εξαιρετικά εύκολο τρόπο και διαμορφώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Αλλά ένα από τα προβλήματα της SmartCam είναι η αμφισβητήσιμη ασφάλεια της, αφού τα τρωτά σημεία στο λογισμικό της έχουν ήδη ανακαλυφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Και ένα καινούριο κάνει γύρους αυτές τις μέρες.

Το exploitee.rs αποκάλυψε μια ευπάθεια που μπορεί να επιτρέψει σε ένα εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση root στη συσκευή, χρησιμοποιώντας ένα web server που η Samsung φέρεται να άφησε πίσω μετά την προσπάθεια της να ασχοληθεί με τις προηγούμενες ευπάθειες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσπάθησε να επισκευάσει κενά ασφαλείας στην συσκευή με την αφαίρεση της τοπικού web interface και αναγκάζοντας τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο SmartCloud website, αλλά την ίδια στιγμή η επιχείρηση άφησε επίσης την τοπική λειτουργία του server. Και όπως αποδεικνύεται η ευπάθεια επιτρέπει σε έναν εισβολέα να συνδεθεί με αυτό το web interface με το πάτημα ενός αρχείου custom firmware.

Η Samsung δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη ένα patch για το νέο αυτό θέμα ευπάθειας, αλλά είναι αυτονόητο ότι ένα νέο filmware θα πρέπει να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό.

Εν τω μεταξύ μπορείτε να βρείτε πρόσθετες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας απόδειξης της έννοιας συν μιας λύσης για να επιδιορθώσει την ευπάθεια χωρίς επίσημη ενημέρωση κώδικα στην σελίδα του wiki SmartCam exploitee η οποία περιγράφει λεπτομερώς το ελάττωμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS