ΑρχικήinetΤο Samsung Drive VR θα χρησιμοποιείται από τους υποψήφιους οδηγούς

Το Samsung Drive VR θα χρησιμοποιείται από τους υποψήφιους οδηγούς

Samsung

Όταν πρόκειται για οδήγηση, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι υποψήφιοι οδηγοί συνήθως παρακολουθούν μαθήματα οδήγησης την πρώτη φορά, πριν τους δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο στην καθημερινότητά τους. Είναι απόλυτα λογικό.

Και στην Αυστρία, σκέφτονται να πάνε τα μαθήματα οδήγησης ένα βήμα πιο πέρα, με τη χρήση του VR και της Samsung​,​για να δώσουν στους μαθητές μια πληρέστερη εμπειρία οδήγησης.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την αυστριακή ένωση αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι το 2015, το 76% των οδηγών που αποσπάστηκε η προσοχή τους ενώ οδηγούσαν, δεν ήταν σε θέση να φρενάρουν εγκαίρως για να αποφευχθούν τα εμπόδια ή τα ατυχήματα. Και έτσι μαζί με τη Samsung, πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Drive VR, για να διδάξει τους αρχάριους οδηγούς σχετικά με τους κινδύνους της οδήγησης όταν αποσπάτε η προσοχή μας, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το VR είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο με ασφάλεια.

Αυτό θα μπορέσει να δείξει στους νέους οδηγούς, πόσο γρήγορα μπορεί να προκληθεί ένα ατύχημα, όταν η προσοχή τους αποσπαστεί από το δρόμο, καθώς και τις συνέπειες των πράξεών τους. Το VR θα βοηθήσει να βιώνουν οι μαθητές εικονικά σενάρια, τα οποία θα είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικά από ό, τι απλά να τα αναφέρουμε. Φαίνεται σαν μια καλή κίνηση για να διδαχθούν οι νέοι οδηγοί τους κινδύνους της ασφάλτου. Στο μέλλον ίσως δούμε περισσότερες σχολές οδηγών να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με αυτόν τον τρόπο και να την εντάξουν στα μαθήματά τους. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά λειτουργεί στο να δημιουργήσει καλύτερους και πιο προσεκτικούς οδηγούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS