ΑρχικήinetΑυτός ο συνδυασμός emoji «παγώνει» αμέσως κάποια iPhones

Αυτός ο συνδυασμός emoji «παγώνει» αμέσως κάποια iPhones

emoji

Όσοι χρησιμοποιείτε iPhone, πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς ένας απλός συνδυασμός τριών χαρακτήρων emoji, όταν στέλνετε σε μήνυμα, μπορεί να παγώσει το iPhone του φίλου σας!

Το τέχνασμα, που παρουσιάστηκε δημόσια στο κανάλι του YouTube EverythingApplePro, δεν λειτουργεί σε όλα τα iPhone και δεν είναι τόσο απλό, αλλά σε ορισμένα μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.

Το μήνυμα αποτελείται από τρεις ευδιάκριτους χαρακτήρες: μια λευκή σημαία, ένα μηδενικό και ένα emoji ουράνιο τόξο, καθώς και έναν αόρατο χαρακτήρα, που ονομάζεται τομέας διακύμανσης 16 ή VS16. Όταν ληφθεί το μήνυμα, το VS16 σηματοδοτεί το Message App του iPhone να συνδυάσει τα δύο emoji σε ένα, το οποίο δεν μπορεί να γίνει και μπορεί να προκαλέσει τον τερματισμό της εφαρμογής και το πάγωμα του τηλεφώνου.

Το χειρότερο πράγμα σχετικά με αυτό το σφάλμα είναι ότι ο παραλήπτης δεν χρειάζεται καν να ανοίξει το μήνυμα. Τη στιγμή που θα το παραλάβει, το iPhone θα παγώσει. Ωστόσο υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε. Κατ ‘αρχάς, δεν λειτουργεί για την τελευταία έκδοση του iOS, 10.2.1 (δουλεύει στις εκδόσεις 10.0 έως 10.1.1), που σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναβαθμίσετε το iOS σας και θα είστε ασφαλείς. Δεύτερον, η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο η αποστολή ενός μηνύματος από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. Η διαδικασία απαιτεί σύνδεση στο iCloud, επικόλληση της σειράς των χαρακτήρων στην online έκδοση του Notes, στη συνέχεια άνοιγμα σε ένα τηλέφωνο και αποστολή ως μήνυμα.

Το EverythingApplePro όμως μοιράστηκε ένα ακόμα τέχνασμα που μπορεί να παγώσει το iPhone και αυτό λειτουργεί ακόμη και για την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Αυτό το μήνυμα περιλαμβάνει μια μακρύτερη σειρά χαρακτήρων emoji και μπορεί να αποσταλεί απευθείας από το ένα iPhone στο άλλο.

Η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή, αλλά – στις περισσότερες περιπτώσεις – δεν παγώνει εντελώς το iPhone του παραλήπτη, αλλά το επιβραδύνει και γενικά είναι αρκετά ενοχλητικό.

Σε δοκιμή που έγινε στη δεύτερη μέθοδο, το μήνυμα στάλθηκε από ένα iPhone 7 σε ένα iPhone 6S, τα οποία τρέχουν iOS 10.2. Σε δύο περιπτώσεις, δεν παρατηρήθηκε τίποτα περισσότερο από μια μικρή επιβράδυνση στα Μηνύματα. Το 6S έλαβε το μήνυμα και πάγωσε προς στιγμήν και τις δύο φορές, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το σύστημα έτρεχε κανονικά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ήταν ενοχλητικό για μια στιγμή σίγουρα – αλλά δεν ήταν τόσο δραματικό όσο ο EverythingApplePro ισχυρίζεται στο βίντεο. Δεν συνίσταται να το δοκιμάσετε, δεδομένου ότι απαιτεί τη μετάβαση σε σελίδα τρίτων που ενδέχεται να περιέχει κακόβουλο κώδικα και να μολύνει και το δικό σας iPhone με κακόβουλο λογισμικό.

Έχουμε δει πρόσφατα διάφορα παρόμοια σφάλματα που μπορεί να καταστήσουν ένα iPhone άχρηστο. Η Apple έχει ήδη διορθώσει το ένα από αυτά και ελπίζουμε σύντομα να διορθώσει και το άλλο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS