ΑρχικήHow ToΧρησιμοποιήστε την Cortana χωρίς να ξεκλειδώσετε το Android σας

Χρησιμοποιήστε την Cortana χωρίς να ξεκλειδώσετε το Android σας

Android

Ένα νέο χαρακτηριστικό, επί του παρόντος σε beta, βάζει την Cortana δεξιά στην οθόνη κλειδώματος του Android σας για γρήγορη πρόσβαση.

Η λειτουργία είναι παρόμοια με τη συμπεριφορά της Cortana για τα Windows 10, όπου μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να εκτελέσει άλλες εργασίες χωρίς να απαιτείται σύνδεση. Αν η εργασία απαιτεί μια άλλη εφαρμογή, η Cortana σας ζητά να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

Η Cortana, που ονομάστηκε έτσι από τον AI βοηθό του Halo με το ίδιο όνομα, ξεκίνησε πρώτα από τα τηλέφωνα Windows και στη συνέχεια “μετακόμισε” και στην επιφάνεια εργασίας. Αρχικά κυκλοφόρησε το 2014 και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό βοηθό. Το 2015, η Microsoft έφερε τις εφαρμογές Cortana στα iOS και Android.

Χρήστες στο πρόγραμμα beta έχουν ήδη πρόσβαση στο νέο χαρακτηριστικό οθόνης κλειδώματος, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ευρέως διαθέσιμο στις επόμενες εβδομάδες. Σε αντίθεση με την έκδοση των Windows, οι χρήστες πρέπει ακόμα να σύρουν το λογότυπο της Cortana δεξιά ή αριστερά για να το χρησιμοποιήσουν και δεν μπορούν να το ενεργοποιήσουν λέγοντας απλά “Γεια σου Cortana.”

Εάν το Android τηλέφωνό σας διαθέτει κωδικό πρόσβασης ή PIN, η Cortana δεν το απαιτεί. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας με πρόσβαση στο τηλέφωνό σας μπορεί ενδεχομένως να έχει πρόσβαση στην Cortana. Άλλοι βοηθοί όπως ο Siri, θα παρέχουν ιδιωτικές πληροφορίες, ανεξάρτητα από το ποιος ρωτάει: Σηκώστε το τηλέφωνο του φίλου σας, ρωτήστε για το επόμενο ραντεβού του και αυτό θα σας το πει!

Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, ο βοηθός της Google προσφέρει μια επιλογή «αξιοπιστίας φωνής», η οποία επιτρέπει μόνο στο “OK Google” να ξεκλειδώσει τη συσκευή όταν ο ήχος αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο φωνής. Μέχρι τη στιγμή που η λειτουργικότητα της Cortana στην οθόνη κλειδώματος θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, είναι πιθανό η Microsoft να προσθέσει κάποιο παρόμοιο μηχανισμό αναγνώρισης.

Εν τω μεταξύ, για όσους ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια, μια ωραία εναλλακτική λύση για τη νέα συντόμευση είναι το υπάρχον widget αρχικής οθόνης. Απαιτεί το τηλέφωνο να ξεκλειδωθεί, αλλά παρέχει πολλά από την ίδια λειτουργικότητα.

Η ένταξη της Cortana στην αρχική οθόνη του Android θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη κίνηση από την πλευρά της Microsoft. Για χρήστες των Windows ειδικότερα, αυτή γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του τηλεφώνου και του laptop. Ως μια συνολική στρατηγική κίνηση, τοποθετεί τη Microsoft σε άμεσο ανταγωνισμό με τον Google Assistant.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS