ΑρχικήsecurityΤα Clash Royale Forums χακαρίστηκαν

Τα Clash Royale Forums χακαρίστηκαν

Η Supercell, η εταιρεία πίσω από το υπερ-δημοφιλές mobile game Clash Royale, υπέστη ρήγμα το Σεπτέμβριο που θα μπορούσε να εκθέσει τους χρήστες του.

Royale

Ένας διαχειριστής κοινότητας ανακοίνωσε στο forum της επιχείρησης ότι οι χάκερ κατάφεραν να παραβιάσουν την ιστοσελίδα με μια ευπάθεια τον περασμένο φθινόπωρο, αλλά ενώ απόκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών, οι λογαριασμοί του παιχνιδιού δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα emails και οι κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης εκτέθηκαν αλλά όχι άλλα δεδομένα.

«Αυτή την στιγμή εξετάζουμε το ότι μια ευπάθεια επέτρεπε σε τρίτους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες forum του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού email και κρυπρογραφημένων κωδικών πρόσβασης. Η προκαταρκτική έρευνα του 2016 μας δείχνει ότι η παράβαση έγινε το Σεπτέμβριο του 2016 και από τότε διορθώθηκε» δήλωσε η εταιρεία.

Κανένας χάκερ ή ομάδα δεν ανέλαβε την επίθεση στο Clash Royale Forum μέχρι στιγμής και δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι λογαριασμοί βρίσκονται πραγματικά σε κίνδυνο, αλλά η Supercell λέει ότι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους το συντομότερο δυνατό.

«Οι λογαριασμοί των παιχνιδιών δεν έχουν επηρεαστεί. Για να βεβαιωθείτε ότι στο λογαριασμός σας δεν έχει πρόσβαση κάποιος χωρίς να το γνωρίζετε, παρακαλούμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται σε αυτό το forum, το συντομότερο δυνατό. Επίσης σας συνιστούμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα που χρησιμοποιείται με τα ίδια στοιχεία σύνδεσης. Ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, τα ίδια διαπιστευτήρια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε διάφορες ιστοσελίδες» λέει η ανακοίνωση.

Και ενώ με την πρώτη ματιά ίσως να μην μπείτε στον πειρασμό να πιστέψετε ότι αξίζει να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σας, επειδή οι χάκερ δεν έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, όμως θα πρέπει να το κάνετε το συντομότερο δυνατό ειδικά αν χρησιμοποιείται τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε άλλες υπηρεσίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS