ΑρχικήinetΓια διακρίσεις κατηγορεί την Oracle το Αμερικάνικο Υπουργείο Εργασίας

Για διακρίσεις κατηγορεί την Oracle το Αμερικάνικο Υπουργείο Εργασίας

Η Oracle κινδυνεύει να χάσει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που έχει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά από κατηγορίες του υπουργείου εργασίας για φυλετικές και σεξιστικές διακρίσεις. Το υπουργείο ήδη έχει καταθέσει μήνυση και με το αρμόδιο δικαστικό όργανο των ΗΠΑ να ισχυρίζεται ότι oi μισθολογικές διαβαθμίσεις της Oracle παραβιάζουν τους κανόνες εργασίας που ισχύουν, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι εύκολα για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Oracle

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε η Οracle πληρώνει τους άντρες υπαλλήλους της περισσότερο απ’ ότι τις γυναίκες και από υπαλλήλους που ανήκουν σε μειονότητες. Αυτή η έρευνα πάει πίσω μέχρι το 2013 και εξετάζει περιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και κλιμάκια της εταιρείας. Το πόρισμα κάθε φορά είναι ότι οι άντρες υπάλληλοι έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση απέναντι στις γυναίκες, στους Αφροαμερικάνους και τους Ασιάτες. Οι μισθολογικές διαφορές υπήρχαν ακόμη και σε περιπτώσεις που το ωράριο, η ειδικότητα, το επίπεδο και η εργασιακή εμπειρία ήταν ακριβώς ίδια.

Επιπλέον η έκθεση αναφέρει ότι η Oracle προτιμούσε ασιατικής καταγωγής άτομα σαν νέους εργάτες ιδιαίτερα Ινδούς. Σημειωτέο είναι ότι η εταιρεία δεν συνεργαζόταν με την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας και αρνήθηκε να παρέχει τα απαραίτητα δεδομένα σε μία έρευνα που διήρκεσε δύο περίπου χρόνια.

Αν αποδειχτεί ότι η Οracle έχει παραβιάσει τα εργασιακά δικαιώματα είναι πολύ πιθανό να χάσει εκατομμύρια από κυβερνητικά συμβόλαια. Το υπουργείο εργασίας είναι κάθετο ότι σε περίπτωση που η εταιρεία δε συμμορφωθεί θα ακυρωθούν τα υπάρχοντα συμβόλαια και θα αποκλειστεί η πιθανότητα για μελλοντική συνεργασία.

Η Οracle έσπευσε να εκφράσει την αντίρρησή της για ότι λέει είναι μια πράξη πολιτικής εκδίκησης. «Η καταγγελία έχει πολιτικά κίνητρα, βασίζεται σε ψευδείς ισχυρισμούς και δεν έχει καμία αξία. Η Oracle εκτιμά την ποικιλομορφία και την ένταξη όλων και είναι ένας εργοδότης που προσφέρει ίσες ευκαιρίες», είναι η επίσημη θέση του κολοσσού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS