ΑρχικήinetΗ Apple κατέθεσε μήνυση κατά της Qualcomm

Η Apple κατέθεσε μήνυση κατά της Qualcomm

Όπως φαίνεται η εταιρική σχέση μεταξύ της Apple και της Qualcomm έφτασε στο τέλος της, καθώς το Cupertino αποφάσισε να στραφεί στα δικαστήρια για να διευθετήσει μια διαφωνία για πληρωμές δικαιωμάτων.

Η Apple έχει κυκλοφορήσει ήδη μια επίσημη δήλωση που εξηγεί γιατί αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά της Qualcomm. Το ποσό που ζητάει η Apple από τη Qualcomm φτάνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.Qualcomm

“Για πολλά χρόνια, η Qualcοmm επέμεινε στη χρέωση δικαιωμάτων για τις τεχνολογίες που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με αυτή. Ενώ η Apple καινοτομεί με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως το TouchID, προηγμένες οθόνες και κάμερες, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, η Qualcοmm εισπράττει περισσότερα χρήματα χωρίς κανένα λόγο και έτσι είναι πιο ακριβό για την Apple να χρηματοδοτήσει αυτές τις καινοτομίες,” αναφέρει η ανακοίνωση της Apple που δημοσίευσε το CBNC.

Η Apple αναφέρει ακόμα ότι χρεώθηκε από την Qualcοmm μέχρι και πέντε φορές περισσότερο από ό, τι οποιαδήποτε άλλη δικαιούχος παρόχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Έτσι η Apple αποφάσισε να απευθυνθεί στα δικαστήρια.

“Παρά το γεγονός ότι είμαστε μόνο μια από δεκάδες εταιρείες που συνέβαλαν σε βασικά cellular standards, η Qualcοmm επιμένει να χρεώνει την Apple τουλάχιστον πέντε φορές περισσότερο από όλους τους άλλους δικαιοπαρόχους κυτταρικών ευρεσιτεχνιών.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Qualcοmm φέρεται να παρακρατηθεί επίσης το ποσό του 1 δις δολαρίων από την Apple, επειδή το Cupertino βοήθησε τις αρχές της Νότιας Κορέας να διερεύνήσουν τις επιχειρήσεις της Qualcomm.

“Η Qualcοmm έχει λάβει πολύ ριζοσπαστικά μέτρα, παρακρατώντας πρόσφατα σχεδόν $ 1 δις από τις πληρωμές της Apple σαν αντίποινα για την ειλικρινή αντιμετώπιση των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που τους ερευνούν.”

Η Qualcοmm δεν έχει ακόμη απαντήσει στην αγωγή και τους ισχυρισμούς της Apple, και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καταλήξει αυτή η σύγκρουση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS