ΑρχικήinetΗ Google αναπτύσσει AI που μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη AI

Η Google αναπτύσσει AI που μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη AI

Google

Λογισμικό AI της Google μαθαίνει να φτιάχνει περισσότερο λογισμικό AI!

Το ερευνητικό εργαστήριο AI της Google, Google Brain, φέρεται να αναπτύσσει ένα λογισμικό AI (Τεχνητής Νοημοσύνης), που μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα λογισμικά μηχανικής μάθησης. Ο απώτερος στόχος για το σχεδιασμό του εν λόγω λογισμικού, είναι να μειωθεί το κόστος της πρόσληψης εμπειρογνωμόνων για την κατασκευή λογισμικού μηχανικής μάθησης και να καταστεί πιο προσιτό και αποτελεσματικό στο μέλλον, με τη διάδοση των πλεονεκτημάτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Εάν η χρήση τεχνικών AI γίνει πιο πρακτική, θα μπορούσε να αυξηθεί η ταχύτητα με την οποία μπορούν να κατασκευαστούν νέα AIs και να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την οικονομία. Επί του παρόντος, οι εταιρείες πληρώνουν ένα ασφάλιστρο για να προσλάβουν εμπειρογνώμονες μηχανικής μάθησης, οι οποίοι είναι λίγοι σε αριθμό.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές άλλες ομάδες έχουν επίσης αναφέρει πρόοδο στο να κάνουν ένα λογισμικό εκμάθησης να δημιουργεί ένα άλλο λογισμικό εκμάθησης. Περιλαμβάνουν ερευνητές του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού ινστιτούτου OpenAI (το οποίο συνιδρύθηκε από τον Elon Musk), το MIT, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το Berkeley και την άλλη ομάδα ερευνών τεχνητής νοημοσύνη της Google, την DeepMind.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά,  η δημιουργία AI που μπορεί να οικοδομήσει περισσότερη AI, σίγουρα φαίνεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ένα Skynet. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα είδος καταστροφής τύπου Skynet, η εταιρεία σχεδιάζει να αποθαρρύνει την AI της από την απενεργοποίηση των δικών της killswitches καθώς εκπαιδεύεται.

Επί του παρόντος, η Google λέει ότι ο κατασκευαστής AI της, δεν έχει προχωρήσει αρκετά ακόμα για να ανταγωνιστεί τους μηχανικούς. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει πλέον στα επόμενα χρόνια, λόγω της ραγδαίας ταχύτητας με την οποία η AI αναπτύσσεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS