ΑρχικήsecurityΜάθετε τι ετοιμάζει ο Μανώλης Σφακιανάκης!

Μάθετε τι ετοιμάζει ο Μανώλης Σφακιανάκης!

Την ίδρυση ενός ανεξάρτητου φορέα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης των χρηστών του διαδικτύου σε τεχνολογίες internet και κώδικα του web ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Σφακιανάκης

Ο μέχρι πρότινος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν έκρυψε την πικρία του για την απομάκρυνσή του απο το σώμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ο,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο”, ωστόσο, δήλωσε πως δεν κρατά θυμό και ειναι ενθουσιασμένος με το νεο του επαγγελματικό βήμα. “Δεν εχω κανένα παράπονο απο τη ζωή μου. Ήρθε η ώρα μου να φύγω απο την Ελληνική Αστυνομία”, είπε και επανέλαβε οτι ο θυμός του ευτυχώς διαρκεί μόνο δυο δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, εξήρε το έργο της υπηρεσίας που προΐστατο χαρακτηρίζοντάς την “τμήμα-πρότυπο” σε όλη την Ευρώπη ενώ αναφέρθηκε στις πρώτες ημέρες της υπηρεσίας παραπέμποντας στον… Καποδίστρια. “Ήμουν σαν τον Καποδίστρια με την πατάτα. Με έλεγαν ονειροπόλο, έπρεπε να αποδείξω οτι υπάρχει έγκλημα στο διαδίκτυο, μέσα απο τα καλώδια”, σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως φεύγει ικανοποιημένος απο το έργο του το οποίο έφερε παιδιά στην ΓΑΔΑ για εκπαιδευτική εκδρομή.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Ινστιτούτου, τόνισε πως πρόκειται για ενα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα εχει ως σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών, κατα κύριο λόγο, στις τεχνολογίες του διαδικτύου με εμβέλεια και έδρες σε ολους τους νόμους της ελληνικής επικράτειας.

“Ο Πρόεδρος Ομπάμα ειχε πει πως όσοι δεν γνωρίζουν κώδικα προγραμματισμού ειναι σαν αναλφάβητοι”, σχολίασε αποκαλύπτοντας, ακόμη, πως το σχέδιό του εχει ήδη προσελκύσει χρηματοδότες και θα λειτουργεί σε συνεργασία με την πολιτεία και την ελληνική αστυνομία.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή στελέχωση του Ινστιτούτου με πρώην συνεργάτες του απο την Δίωξη, ξεκαθάρισε πως “δεν αποδομεί υπηρεσίες” και αποχωρεί αφήνοντας την “καλύτερη Δίωξη”.

Πηγή: http://www.newsit.gr/ellada/To-elliniko-CSI-etoimazei-o-Sfakianakis-Ti-eipe-gia-tin-apostrateysi-toy/694403

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS