ΑρχικήinetΗ μαγεία του Star Trek ήρθε στην Alexa!

Η μαγεία του Star Trek ήρθε στην Alexa!

Η Amazon ενημέρωσε πρόσφατα την εικονική βοηθό της Alexa για να αναγνωρίζει και να αποδέχεται μια από τις χαρακτηριστικότερες λέξεις των Star Trek ταινιών: Computer!

Star Trek

Όσοι από εσάς δεν γνωρίζετε την σημασία της λέξης να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μια από τις λέξεις ενεργοποίησης που χρησιμοποιούσε το πλήρωμα για τα φωνητικά ελεγχόμενα συστήματα τους. Δεδομένου ότι η ταινία κυκλοφόρησε από τη δεκαετία του 60 είναι αδύνατον να μην την έχετε ακούσει έστω μια φορά.

Αν είστε fan του Star Trek και διαθέτετε μια Echo συσκευή βρίσκεστε στην ευχάριστη θέση να απολαύσετε την νέα δυνατότητα. Με την φωνητική εντολή “computer” ξυπνάτε την Alexa και  μπορείτε να ζήσετε και εσείς λίγο την περιπέτεια του Star Trek.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα βήματα.

Καταρχάς, ανοίγετε την εφαρμογή Alexa στο κινητό σας. Στην συνέχεια, θα πρέπει να σύρετε τον πίνακα πλοήγησης στα αριστερά και να επιλέξετε τις ρυθμίσεις. Μόλις εμφανιστεί το νέο menu θα πρέπει να επιλέξετε την συσκευή που θέλετε να αλλάξετε. Το επόμενο βήμα είναι να μετακινηθείτε προς τα κάτω κάνοντας κλικ στο “Wake Word” και στη συνέχεια επιλέγετε από την λίστα που θα εμφανιστεί στο αναπτυσσόμενο menu την λέξη “Computer”. Η τελευταία σας υποχρέωση είναι να αποθηκεύσετε την διαδικασία αυτή για να μην χρειαστεί να την επαναλαμβάνετε κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή.

Είστε επισήμως έτοιμοι! Τώρα μπορείτε και εσείς να ξυπνήσετε την Alexa για να την ρωτήσετε πως είναι ο καιρός σήμερα όπως ακριβώς έκαναν οι ήρωες του Star Trek: « Computer, τι καιρό θα κάνει σήμερα στην Αθήνα;»

Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα wake words μην εκπλαγείτε αν η Alexa εντοπίζει την λέξει computer ακόμα και όταν εσείς δεν θέλετε να της τραβήξετε την προσοχή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS