ΑρχικήinetΔείτε το Project Neon σε Windows 10

Δείτε το Project Neon σε Windows 10

H νέα σχεδιαστική γλώσσα της Microsoft για τα Windows 10 ονομάζεται Project Neon και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 κατά πάσα πιθανότητα με την ενημέρωση Redstone 3.Windows 10

Προς το παρόν οι πληροφορίες του Project Neon χρησιμοποιούνται ως πηγή έμπνευσης και για άλλα πιθανά σενάρια ενημερώσεων μερικά από τα οποία μάλιστα θα ενσωματωθούν στα Windows 10.

Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι εκείνο του Skype που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από έναν χρήστη στο reddit. Αποκαλύπτεται ένα θολό φόντο με μεγάλες γραμματοσειρές ενώ παράλληλα μπορούμε να διαπιστώσουμε  ότι συνδυάζει μια τέλεια λειτουργικότητα με μια εντυπωσιακή διεπαφή. Σύμφωνα με την αναφορά το νέο UI χρειάζεται ελάχιστες βελτιώσεις για να τελειοποιηθεί όπως η αριστερή γραμμή που πρέπει να είναι μικρότερη για να διαθέτει τις ίδιες διαστάσεις με το κουμπί start.

Φαίνεται να είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα που χρησιμοποιεί σωστά το θέμα του φωτός και του σκοταδιού και αναμένεται να κυκλοφορήσει για την πλειοψηφία των Windows 10 εφαρμογών.

«Δεν έχω απομακρύνει όλες τις καμπύλες επειδή πιστεύω ότι το imo είναι μια καλή εξέλιξη για τον σχεδιασμό των Windows. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εργαλείο που βοηθάει τον σχεδιαστή να δώσει περισσότερη οπτική υπόδειξη για το εσωτερικό και εξωτερικό metaphore. Συνεχίζοντας τονίζει ότι η οπτική γλώσσα θα πρέπει να κερδίζει με την ταυτότητα της, κυρίως με την χρήση των μεγάλων διαστημάτων, τίτλων και γραμματοσειρών.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.

Αν και η ιδέα αυτή μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα  δεν πρέπει να την περιμένουμε στα Windows 10 το συντομότερο εκτός αν οι σχεδιαστές της Microsoft αποφασίσουν να την αναπαράγουν παρουσιάζοντας την ως δική τους. Μένει να δούμε!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS