ΑρχικήinetΗ Alphabet απογειώθηκε το 2016!

Η Alphabet απογειώθηκε το 2016!

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, μετά την τελευταία αναδιάρθρωση αναφέρει 26 δις δολάρια κέρδος για το τελευταίο τρίμηνο του 2016, σκαρφαλώνοντας έτσι στο 22% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.Alphabet

Οι αριθμοί αυτοί σίγουρα αντικατοπτρίζουν το Google-made  Pixel και το Home αλλά πολύ περισσότερο οφείλονται στα moonshot projects της εταιρείας που τελικά φαίνεται να απέδωσαν καρπούς.

Ο Ruth Porat, CFO της Alphabet αναφέρει ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να δοθεί ώθηση στις νεότερες επενδύσεις της Google, το hardware αλλά και στο διαφορετικό στοίχημα που έχει βάλει η εταιρεία. Ουσιαστικά, το στοίχημα αυτό είναι τα moonshot projects στα οποία επενδύουν αρκετά χρόνια τώρα. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τα moonshot projects κατάφεραν 260 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τους τελευταίους τρείς μήνες του 2016.

Γενικά δεν είναι λίγα τα έργα της εταιρείας που ενώ έχουν τραβήξει τα βλέμματα δεν είχαν κάποια εξέλιξη. Για παράδειγμα, το delivery drone της Google που είχε εντυπωσιάσει αρκετά προς το παρόν βρίσκεται σε αναμονή, το Project Titan που προσπάθησε να φέρει το internet σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω μη επανδρωμένου αεροσκάφους αλλά και ο δορυφόρος  Terra Bella που βρίσκεται προς πώληση.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα καθαρά έσοδα της Alphabet ανέρχονται στα 5,3 δις δολάρια γεγονός που μας αποκαλύπτει ότι ο κολοσσός έχει αρκετά χρήματα για να αρχίσει τις επενδύσεις στα παρατημένα έργα του.

Ο CEO της Google δήλωσε ότι αν και το 2016 επικεντρώθηκαν στην τεχνική νοημοσύνη και τους ευφυή υπολογιστές την μεγάλη αίγλη πρόσφεραν η αναζήτηση μέσω κινητού τηλεφώνου και το YouTube. Μένει να δούμε αν το 2017 θα αποτελέσει μια εξίσου πετυχημένη χρονιά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS