ΑρχικήinetΕυχάριστα τα νέα για την Microsoft!

Ευχάριστα τα νέα για την Microsoft!

Η αξία αγοράς της Microsoft έφτασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή αμέσως μόλις η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016  με τις μετοχές επίσης να βρίσκονται σε αρκετά υψηλό για την εποχή ποσοστό λόγω της ισχυρής απόδοσης της εταιρείας.Microsoft

Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της Micrοsoft σκαρφάλωσε στα 510.37 δισεκατομμύρια δολάρια αποτελώντας την δεύτερη φορά μετά το 2000 που η εταιρεία άγγιξε το όριο των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2000 ο κολοσσός ξεπέρασε τα 550 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της ακμάζουσας αγοράς λογισμικού που είχε δημιουργήσει γύρω από τον σύγχρονο υπολογιστή.

Πέρα από την έκρηξη της αγοραίας αξίας, μεγάλη άνοδος παρατηρείται επίσης και στις μετοχές της εταιρείας που σημείωσαν 2,1% αύξηση. Όπως αναφέρει και το Reuters, η Micrοsoft έχει καταφέρει να νικήσει τις προσδοκίες των αναλυτών της  Wall Street.

Ο CEO της Micrοsoft, Satya Nadella, έχει επαινεθεί για την μεταβολή της εστίασης της εταιρείας από το λογισμικό σε ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων συμπεριλαμβανομένης των cloud και των συσκευών τα οποία έχουν επιφέρει μεγάλα έσοδα σε κάθε τρίμηνο. Την πρώτη προσέγγιση στα cloud επιχείρησε ο προκάτοχος του Steve Ballmer που επιθυμούσε η Micrοsoft να αποτελεί μια εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών.

Την επιθυμία αυτή υλοποίησε ο Satya Nadella που επεκτάθηκε σε νέες κατηγορίες της αγοράς. Τα έσοδα του Cloud αυξήθηκαν κατά 8% το τελευταίο τρίμηνο ενώ τα έσοδα του Azure κατά 93% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο.

Παρά την ραγδαία αύξηση των πωλήσεων της, η Micrοsoft εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω σε σχέση με του αντιπάλους της Apple και Alphabet στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς καθώς οι δύο εταιρείες έχουν αγοραία άξια 642 δισεκατομμύρια δολάρια και 570 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS