ΑρχικήinetΜπλεγμένος σε πολιτικό σκάνδαλο ο αντιπρόεδρος της Samsung

Μπλεγμένος σε πολιτικό σκάνδαλο ο αντιπρόεδρος της Samsung

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο αντιπρόεδρος της Samsung, Lee Jae-Yong, κατηγορήθηκε για δωροδοκία σε πολιτικό σκάνδαλο που οδήγησε στην καταγγελία του προέδρου της Νότιας Κορέας.Samsung

Τώρα ο Lee Jae-Yong ενδέχεται να αντιμετωπίζει ένα δεύτερο ένταλμα σύλληψης το οποίο πρέπει να διερευνηθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Στις 19 Ιανουαρίου το τοπικό δικαστήριο απέρριψε την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Lee Jae-Yong σχετικά με την κατηγορία δωροδοκίας, υπεξαίρεσης και ψευδορκίας. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος κατηγορήθηκε για δωροδοκία δεκάδων εκατομμύριων δολαρίων σε ένα στενό συνεργάτη του προέδρου της Κορέας με αντάλλαγμα την κατάσταση των συνταξιοδοτικών ταμείων με σκοπό την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συγχώνευσης μεταξύ των δύο θυγατρικών της Samsung.

To δικαστήριο όμως δήλωσε ότι τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να αποδείξουν ότι τα χρήματα δόθηκαν για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των συναλλαγών της Samsung. Επομένως, οι ερευνητές πρέπει να βρουν νέα στοιχεία για να οριστεί το νέο ένταλμα σύλληψης.

Έχουν καλέσει πολλά άτομα που το όνομα τους συνδέεται με τον φίλο του προέδρου και βρήκαν αποδείξεις ότι είχε υποσχεθεί ως αντάλλαγμα της συμφωνίας ένα ακριβό άλογο γεγονός που αντιτίθεται με τις προηγούμενες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Samsung ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι είχε εξαναγκαστεί να δώσει τα χρήματα στον πρόεδρο.

Αυτή τη στιγμή το γραφείο του Ύπατου Εισαγγελέα της Νότιας Κορέας προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Lee κατέβαλε 37 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορους οργανισμούς που συνδέονται με τον συγγενή του προέδρου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα θα δημοσιευτούν πολύ σύντομα καθώς οι ερευνητές σπεύδουν να ολοκληρώσουν την υπόθεση και να ζητήσουν δεύτερο ένταλμα σύλληψης για τον Lee Jae-Yong.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS