ΑρχικήinetΤι είναι τα Windows 10 Cloud

Τι είναι τα Windows 10 Cloud

Τα Windows 10 Cloud είναι μια νέα έκδοση των Windows 10 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα από τα τελευταία builds που κυκλοφορούν για τους Insiders.

Η Microsoft δεν έχει δώσει προς το παρόν κάποια επίσημη ενημέρωση για το Windows 10 Cloud, αλλά οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Έτσι ακούσαμε ότι το “νέο” λειτουργικό σύστημα θα βασίζεται στο σύννεφο, και ότι θα είναι μια νέα συνδρομητική έκδοση των Windows που θα μοιάζει με το Office365.

Όπως προαναφέραμε η Microsoft προς το παρόν τηρεί σιωπή ιχθύος αλλά σύμφωνα με Mary Jo Foley του ZDNet, τα Windows 10 Cloud είναι ό, τι ήταν τα Windows RT στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.Windows 10 Cloud

Αναφέρει επίσης ότι τα Windows 10 Cloud θα είναι σε θέση να τρέξουν μόνο Unified (ενιαίες) εφαρμογές της πλατφόρμας των Windows.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και αν τελικά το νέο σύστημα λειτουργεί όπως λειτουργούσαν τα Windows RT τότε που κυκλοφορούσε το Windows 8, θα υποστηρίζει μόνο εφαρμογές από το Windows Store.

Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και τόσο πολύ, αλλά ίσως είναι λίγο καλύτερα, με το επερχόμενο Windows 10 Cloud. Ο κύριος λόγος είναι ότι η Microsoft διαθέτει επιλογές στους προγραμματιστές και τις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού να μετατρέψουν τα παραδοσιακά προγράμματα Win32 σε εφαρμογές Unified Windows Platform.

Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνοντας λίγο επιπλέον χρόνο στην ανάπτυξη οι εφαρμογές μπορούν να μετατραπούν σε ενιαίες.

Βέβαια το όνομα σύννεφο ή Cloud είναι λίγο συγκεχυμένο. Είναι σαφές ότι η Microsoft δεν θα ήθελε να αναβιώσει αυτό που έπαθε μετά την έκδοση του RT στα Windows 10, καθώς απέτυχε παταγωδώς και για άλλη μια φορά, και απέκτησε κακή φήμη λόγω των περιορισμών του λειτουργικού.

Το Cloud, σύμφωνα με τις πηγές της Mary Jo αναφέρεται στο ότι η Microsoft αποσκοπεί να γίνει μια εταιρεία “cloud first.” Cloud μπορεί να είναι όμως και μια απλή κωδική ονομασία και η νέα έκδοση του προϊόντος μπορεί να κυκλοφορήσει με κάποιο διαφορετικό όνομα όταν τελικά κυκλοφορήσει.

Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε, ότι η συγκεκριμένη έκδοση των Windows είναι μια προσπάθεια της Microsoft να ανταγωνιστεί την Google με το Chrome OS και τα Chromebooks. Οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν το Cloud ως επί το πλείστον.

Έτσι το Windows 10 Cloud θα μπορούσε να τροφοδοτήσει συσκευές χαμηλού κόστους, όπως ακριβώς και τα Windows RT. Η γκάφα που έκανε η Microsoft τότε στο marketing ήταν ότι δεν είχε αναφέρει σαφέστερα ότι τα Windows RT ήταν μια περιορισμένη έκδοση των Windows που δεν ήταν σε θέση να τρέχουν παραδοσιακές εφαρμογές, αλλά μόνο τα apps του Windows Store.

Η Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τα Windows 10 Cloud με το Creators Update, τον Απρίλιο που μας έρχεται, αν και το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα μέχρι σήμερα θα μπορούσε να  είναι σημάδι ότι θα κυκλοφορήσουν σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS