ΑρχικήsecurityΟ λόγος κατάργησης του Activation Lock από το iCloud είναι...

Ο λόγος κατάργησης του Activation Lock από το iCloud είναι…

Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ραντεβού μας η Apple αφαίρεσε το Activation Lock από το iCloud αφήνοντας έτσι τους χρήστες των iPhone και iPad χωρίς κανέναν τρόπο ελέγχου της IMEI της συσκευής. Επομένως, πλέον οι αγοραστές θα πρέπει να ελέγχουν οι ίδιοι ποιες συσκευές εκλείπουν.Activation Lock

Ουσιαστικά, το Activation Lock επέτρεπε στους αγοραστές των συσκευών iOS να ελέγχουν αν το τηλέφωνο τους είναι κλειδωμένο πριν την αγορά. Πληκτρολογώντας την IMEI ή τον σειριακό αριθμό της συσκευής μπορούσαν να δουν αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Στο Activation Lock  συμπεριλαμβάνονταν τα iPhones, iPads, iPod και τα Apple Watches.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που οδήγησε την Apple σε αυτή την απόφαση;

Απ’ ότι φαίνεται η ιστοσελίδα αποτελούσε και παράκαμψη για τους hackers που ήθελαν να ξεκλειδώσουν τις συσκευές που βρίσκονται σε αυτήν. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα αποδεικνύεται αυτή ακριβώς η εικασία.

Συγκεκριμένα, οι hackers χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα για να ελέγξουν έναν ή δύο χαρακτήρες από έναν άκυρο αριθμό και στην συνέχεια να τον μετατρέψουν σε έγκυρο. Στην συνέχεια έλεγχαν αν ο νεοσύστατος αριθμός είναι λειτουργικός. Πρόκειται για μια απλή τεχνική των hackers που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει iPhone ή iPad.

Να σημειώσουμε ότι ένα σφάλμα της Apple ID επηρεάζει τους χρήστες iOS για αρκετούς μήνες τώρα και απ’ ότι φαίνεται το βίντεο εξηγεί τον λόγο. Χαρακτηριστικά, όποιοι χρήστες προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν μια νέα ή πρόσφατα ανακαινισμένη συσκευή παρατήρησαν ότι οι συσκευές τους κλείδωσαν σε έναν άλλον λογαριασμό της Apple ID που είχε άγνωστο όνομα και κωδικό πρόσβασης. Το πρόβλημα αυτό επηρέασε τους ιδιοκτήτες των  iPhone 6s, iPhone 6s Plus,  iPhone 7 και iPhone 7 Plus από τον Σεπτέμβριο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS