ΑρχικήsecurityHackers ανάγκασαν ξενοδοχείο να επιστρέψει στα κλασικά κλειδιά

Hackers ανάγκασαν ξενοδοχείο να επιστρέψει στα κλασικά κλειδιά

Hackers

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το προσωπικό του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, Romantik Seehotel Jägerwirt στην Αυστρία, προσπάθησαν να συνδεθούν στο σύστημα του υπολογιστή του θέρετρου χωρίς αποτέλεσμα. Hackers είχαν μολύνει το σύστημα με ransomware!

Το κακόβουλο αυτό λογισμικό, κρυπτογραφεί μια συσκευή, καθιστώντας τη ουσιαστικά άχρηστη, με αντάλλαγμα λύτρα. Μόλις τα λύτρα πληρωθούν, οι Hackers στη συνέχεια παραδίδουν ένα ηλεκτρονικό «κλειδί αποκρυπτογράφησης», το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρετε τη συσκευή.

Μόνο αν το ξενοδοχείο κατέβαλε λύτρα σε Bitcoin συνολικής αξίας περίπου $ 1.800 δολαρίων, θα ήταν σε θέση να έχει πρόσβαση στο σύστημα κρατήσεων, το σύστημα μετρητών ή την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών-κλειδιών.

Το hack εμπόδισε το ξενοδοχείο μόνο από την έκδοση νέων κλειδιών. Δεν εμπόδισε τους πελάτες του ξενοδοχείου οι οποίοι είχαν ήδη κάρτες-κλειδιά από την πρόσβαση δωμάτιά τους, ούτε είχε σαν αποτέλεσμα να κλειδωθούν κάποιοι από τους πελάτες στα δωμάτιά τους. Ο διεθνής κωδικός πυρασφάλειας ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές κλειδαριές πρέπει να ανοίγουν από μέσα, έτσι δεν είναι δυνατό για τους επισκέπτες να παγιδευτούν στο εσωτερικό.

Η επίθεση ήρθε στη χειρότερη στιγμή λόγω του σκι. Το ξενοδοχείο ήταν πλήρως κλεισμένο με εκατοντάδες παραθεριστές, μερικοί εκ των οποίων πλήρωναν περισσότερα από $ 500 τη βραδιά.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Cristoph Brandstaetter ενέδωσε και πλήρωσαν τους Hackers. Είπε μάλιστα ότι αφού πλήρωσαν τα λύτρα, κάποιος προσπάθησε να θέσει σε κίνδυνο το σύστημα για ακόμη μία φορά, αλλά ήταν σε θέση να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ξενοδοχείο έχει μπει στο στόχαστρο. Κατά το τελευταίο έτος, το Romantik Seehotel υπήρξε θύμα τουλάχιστον τριών διαφορετικών κυβερνοεπιθέσεων.

Το FBI είπε ότι οι δαπάνες για τα θύματα των ransomware επιθέσεων αυξήθηκαν στα 209 εκατ $ στους τρεις πρώτους μήνες του 2016, μια σημαντική αύξηση από τα $ 24 εκατομμύρια του 2015.

Ενώ το ξενοδοχείο έχει ήδη δαπανήσει πολλά χρήματα για να ενισχύσει την ασφάλειά του, το Romantik Seehotel Jägerwirt τώρα θα προχωρήσει σε μια λύση πιο ρετρό: “Στην επόμενη ανακαίνιση των δωματίων μας, σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε τις παλιές κλειδαριές δωματίου με πραγματικά κλειδιά», δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου σε τοπική αυστριακή ιστοσελίδα ειδήσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS