ΑρχικήReviewsOtherlab το χάρτινο drone που σώζει ζωές

Otherlab το χάρτινο drone που σώζει ζωές

Otherlab: Ποιος από εσάς θα πίστευε ότι τα χάρτινα αεροπλανάκια που κατασκευάζουν τα παιδιά, θα μπορούσαν μια μέρα να μας σώσουν τη ζωή;

Ένα νέο drone από χαρτί και λίγη από την σύγχρονη τεχνολογία που θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις με ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις καταστροφές. Το χάρτινο drone χρηματοδοτείται με επιχορήγηση της DARPA και κατασκευάζεται από την Otherlab μια εταιρεία για αεροδυναμικές έρευνες που έχει έδρα το San Francisco.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ελαφριά υλικά και ένα έξυπνο σχεδιασμό για να δημιουργήσει οχήματα μεταφοράς μίας χρήσης που είναι ικανά να μεταφέρουν ιατρικά εφόδια εκεί που χρειάζονται περισσότερο.Otherlab

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), το συγκεκριμένο δεν έχει σχεδιαστεί να κάνει ταξίδια με επιστροφή. Από το ιπτάμενο όχημα έχουν αφαιρεθεί κάθε είδους περιττά χαρακτηριστικά που προσθέτουν βάρος όπως το μοτέρ αλλά και η μπαταρία που ήταν απαραίτητα για την επιστροφή.

Με λιγότερα μηχανικά μέρη, η Otherlab ελπίζει ότι θα προσφέρει στους διασώστες περισσότερο χώρο και επιπρόσθετο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά περισσότερων βασικών προμηθειών.

Λόγω της έλλειψης κινητήρα, το drone απαιτεί ένα άλλο αεροσκάφος για να σηκωθεί στον αέρα. Μόλις απογειωθεί χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ταξιδιού και αισθητήρες που ρυθμίζουν τη διαδρομή του, όπως απαιτείται.

Φυσικά ο υπολογιστής κανονίζει και για την προσγείωση του αεροσκάφους .

Δείτε το βίντεο παρουσίασης:

Ο σχεδιασμός της Otherlab είναι εξαιρετικά έξυπνος. Κάθε drone έρχεται σαν ένα επίπεδο χαρτόνι και έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά εύκολο για οποιονδήποτε να το συναρμολογήσει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS