ΑρχικήinetΤι νέο φέρνουν τα iOS 11...

Τι νέο φέρνουν τα iOS 11…

Η πρόσφατη κυκλοφορία του iOS 10.3 beta 1 μας δίνει μια γεύση για το πώς η Apple βλέπει μελλοντικά τη πλατφόρμα. Μια από τις νέες αλλαγές είναι η αφαίρεση της υποστήριξης για εφαρμογές 32-bit. iOS

Η πρώτη φορά που η Apple άνοιξε τον δρόμο για την αφαίρεση των εφαρμογών 32-bit σε iΟS ήταν με την εισαγωγή της έκδοσης 10.0 όταν η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι εν λόγο εφαρμογές θα επιβραδύνουν τις συσκευές. Με την iΟS 10.3 beta 1 η Apple πηγαίνει ένα βήμα πάρα πέρα την προειδοποίηση δηλώνοντας ότι οι εφαρμογές θα πρέπει να επικαιροποιούνται προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Χαρακτηριστικά στις συγκεκριμένες εφαρμογές θα εμφανίζεται το συγκεκριμένο μήνυμα: «Η εφαρμογή θα πρέπει να επικαιροποιηθεί. Αυτή η εφαρμογή δεν θα λειτουργήσει με τις μελλοντικές εκδόσεις του iΟS. Ο δημιουργός της εφαρμογής θα πρέπει να την ενημερώσει για να βελτιωθεί η συμβατότητα της.»

Αν και αυτή η αλλαγή έχει εισαχθεί στο iΟS 10.3 beta υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κυκλοφορήσουν επίσημα στην τελική έκδοση του 10.3. Το πιο πιθανό σενάριο βέβαια είναι η Apple να επισημοποίηση την δυνατότητα αυτή με τα  iOS 11 που οι 64-bit εφαρμογές θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Φημολογείται ότι η Apple θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της  το καλοκαίρι κατά την διάρκεια του WWDC όταν η πρώτη έκδοση iOS 11 beta θα κυκλοφορήσει για τους προγραμματιστές.

Τοθα καταργήσει τις 32-bit εφαρμογές γεγονός που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παλιότερα iPhone που υποστηρίζουν μόνο τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Συγκεκριμένα, τα iPhone 5, iPhone 5c, και η τέταρτη γενιά iPad μπορούν να τρέξουν μόνο 32-bit εφαρμογές οπότε το λογισμικό iΟS 11 έδωσε τέλος στις συσκευές αυτές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS