ΑρχικήinetΑπό ανακυκλωμένα smartphones, τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2020

Από ανακυκλωμένα smartphones, τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2020

Ολυμπιακών-Αγώνων

Για όσους από εσάς έχετε ονειρευτεί να βγάλετε μία selfie με έναν σούπερ σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως η Simone Biles, αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο κοντινό που το smartphone σας θα μπορούσε να πάει σε αυτή.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κατασκευάσουν τα μετάλλια για τους Αγώνες στο Τόκιο το 2020, από ανακυκλωμένα smartphones!

«Τα μετάλλια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, θα βασιστούν στις σκέψεις και την εκτίμηση των ανθρώπων για την αποφυγή της σπατάλης», δήλωσε ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης γυμναστικών επιδείξεων, Kohei Uchimura, στο The Japan Times. «Νομίζω ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές».

Η επιτροπή ελπίζει να συγκεντρώσει οκτώ τόνους μετάλλου – αρκετό για να παράγει 5.000 μετάλλια – με την εγκατάσταση κιβωτίων συλλογής σε περισσότερα από 2.400 Ιαπωνικά καταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε όλη τη χώρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ είχαν να επιδείξουν μερικά μετάλλια που κατασκευάστηκαν από ανακυκλωμένους πίνακες κυκλώματος, αλλά στο Τόκιο το 2020 θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου το 100 τοις εκατό των χρυσών μεταλλίων θα γίνει από ανακυκλωμένα υλικά.

«Το βάρος ενός μεταλλίου γύρω από το λαιμό σου είναι πάντα ένα καλό βάρος», δήλωσε ο Αμερικανός πρώην δεκαθλητής Ashton Eaton. «Και όταν ένας αθλητής στο Τόκιο κερδίζει ένα μετάλλιο, το βάρος του δεν θα είναι από χρυσό, αργυρό ή χαλκό. Θα είναι το βάρος ενός έθνους ».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS