ΑρχικήUpdatesΤο Google προσθέτει το QR Code Scanner στην εφαρμογή Chrome

Το Google προσθέτει το QR Code Scanner στην εφαρμογή Chrome

Οι χρήστες του iPhone δεν χρειάζεται πλέον να κατεβάσουν μια εφαρμογή τρίτου μέρους μόνο για να σαρώσουν έναν κωδικό QR, χρησιμοποιώντας το Google Chrome. Το τελευταίο update του Google Chrome για iOS φέρνει ένα πολυπόθητο και αρκετά υποχρεωτικό χαρακτηριστικό σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, QR scanner.

google

Η έκδοση Google Chrome App 56.0.2924.79 είναι διαθέσιμη στο App Store και περιέχει ένα ενσωματωμένο QR code scanner  που μπορεί να προσπελαστεί από το μενού 3D Touch στο Chrome. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πληκτρολογήσουν QR στο Spotlight και να πατήσουν στο εικονίδιο που εμφανίζεται παρακάτω.

Το Chrome app δεν είναι η μόνη εφαρμογή που η Goοgle θα ενσωματώσει έναν QR code scanner. Πέρυσι, η γιγαντιαία εταιρεία εισήγαγε έναν QR code scanner στο Now, μια παράταση της Google Now για smartphones με λειτουργικό σύστημα Android κινητό OS.

Ο QR code scanner πρόσφερε στους χρήστες έναν νέο και γρήγορο τρόπο για να μάθουν για τα νέα προϊόντα. Όμως οι QR codes χρησιμοποιούνται με πολλούς άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυση της ασφάλειας και της περαιτέρω κρυπτογράφηση μηνυμάτων, όπως το WhatsApp. Σε ορισμένες χώρες, οι QR codes προσφέρουν έναν τρόπο για να πληρώσουν τα τρόφιμα ή να πάρουν έκπτωση σε ορισμένα καταστήματα. Στο λιανικό εμπόριο, οι QR codes χρησιμοποιούνται κυρίως για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με ένα προϊόν.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών QR code scanning εφαρμογές στο App Store, αλλά κάποιες είναι επί πληρωμή, περιέχουν διαφημίσεις ή δεν λειτουργούν τόσο ομαλά όσο θα αναμενόταν. Το νέο χαρακτηριστικό της Goοgle σίγουρα θα τραβήξει πολλές χρήστες του iPhone, ειδικά δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια πρόσθετη εφαρμογή που θα καταλαμβάνει χώρο στο τηλέφωνο τους, ακριβώς για να σαρώσει έναν QR code.

Το update της εφαρμογής Gοogle Chrome φέρνει επίσης μια επανασχεδιασμένη καρτέλα tab στο iPad, για να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση σε ανοιχτά sites.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS