Αρχικήαπόψεις2118801700, Wind, Plegmanet και το δίκιο του πελάτη

2118801700, Wind, Plegmanet και το δίκιο του πελάτη

Έχετε συναντήσει ποτέ το 2118801700; Οι αναγνώστες του iGuRu.gr θα γνωρίζουν ότι οι σχέσεις μου με την Wind δεν είναι και οι καλύτερες. Έτσι θα μπορούσατε να πείτε ότι είμαι προκατειλημμένος διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, αλλά ειλικρινά δεν με νοιάζει. Κάτι παθαίνω όταν βρίσκομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές...
Μήπως είστε και σεις από τους “τυχερούς” που έλαβαν μια ή περισσότερες κλήσεις από το 2118801700 για κάποια φανταστική προσφορά, ή ακόμα καλύτερα για κάποια αναπάντητη κλήση; Δεν είστε μόνος.wind

Εδώ και αρκετό καιρό ό ίδιος τηλεφωνικός αριθμός φαίνεται να έχει γίνει viral, στις διάφορες σελίδες παραπόνων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, τα σχόλια του white-pages.gr για τον συγκεκριμένο αριθμό είναι αποκαλυπτικά:

“Τηλεφωνούν, αν και σε κινητό τηλέφωνο, σε ώρες κοινής ησυχίας. (01/02/2017)”

“Είναι η εταιρεία plegmanet που συνεργάζεται με την wind. Είναι υποχρεωμένοι να μην καλούν αριθμούς που είναι ενταγμένοι στο μητρώο του άρθρου 11 αλλά δεν τηρούν ποτέ το νόμο γιατί προφανώς το κέρδος είναι υπεράνω. Ζητείστε από τον πάροχο σας να εντάξει τον αριθμό σας στο μητρώο και να τον αφαιρέσει απο τους τηλεφωνικούς καταλόγους(όχι ότι θα έχει αποτέλεσμα…). Επίσης, πάρτε τηλέφωνο κατευθείαν στην εταιρεία 2118801700 ή 2111051700 και ζητήστε τους ρητά να μην ξαναενοχλήσουν. Όχι ευγενικά, δεν καταλαβαίνουν…πρέπει να βρίσετε, να απειλήσετε με καταγγελία και μήνυση και να ζητάτε επίμονα στοιχεία της εταιρείας και του ιδιοκτήτη προκειμένου να θορυβηθούν και να σας λάβουν σοβαρα υπόψην γιατι αλλιώς σας γράφουν. (10/12/2016)”

Από τις ημερομηνίες που έχουν αναρτηθεί τα σχόλια μπορείτε να καταλάβετε ότι η συμπεριφορά της εταιρείας προώθησης είναι διαχρονική, ασχέτως με τα παράπονα που δέχονται, άμεσα μέσω των αριθμών που χρησιμοποιούν για να ενοχλούν τον κόσμο, ή έμμεσα μέσω παραπόνων στην ίδια την Wind:

 

Υπάρχει απόδειξη για το ότι ο συγκεκριμένος αριθμός σχετίζεται άμεσα με την Wind; Μα φυσικά… Το παραδέχεται η ίδια η εταιρεία (χρησιμοποιούμε screenshot για να μην σβήσουν το σχόλιο):

Πως γνωρίζουμε ότι η plegmanet είναι Θυγατρική της Wind (2); Μα δεν το κρύβουν:

Ας πάμε όμως στην Plegmanet, η οποία αν και διαθέτει πλήρη στοιχεία που αποκαλύπτουν το φυσικό της χώρο, στο διαδίκτυο φαίνεται να έχει μια πολύ ghost παρουσία. Η ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ και καιρό είναι hacked και κανείς δεν ενδιαφέρεται: Η παραπάνω εικόνα εξηγεί γιατί αν προσπαθήσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα δεν μπορείτε να διαβάσετε τους ελληνικούς χαρακτήρες: Είναι κωδικοποιημένη σε UTF-7, αντί για UTF-8. Επίσης τα meta της σελίδας έχουν αλλάξει από τον hacker:

Hacked By Anonymous Ghost Gaza

Όσο για το δίκιο του πελάτη τώρα που αναφέρει ο τίτλος. Μην το ψάχνετε δεν θα το βρείτε, ειδικά αν είστε ευγενείς με τέτοιες εταιρείες. Υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύσεις που ξεκινούν από το 2012 και αφορούν καταγγελίες που παρέμειναν καταγγελίες.

Ο μόνος τρόπος ίσως που μπορεί να βοηθήσει είναι να υποβάλετε την καταγγελία σας μέσω της ιστοσελίδας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από το παρακάτω link:

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,24054&_dad=portal&_schema=PORTAL

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT). Η ΕΕΤΤ είναι Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αποτελεί τον Εθνικό Ρυθμιστή που ρυθμίζει, εποπτεύει και ελέγχει: (α) την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ασύρματων επικοινωνιών και διαδικτύου
και
(β) την ταχυδρομική αγορά, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρίες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταχυμεταφοράς. Επιπλέον, η ΕΕΤΤ ασκεί αρμοδιότητες επιτροπής ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές.

Μπορείτε να υποβάλετε κάθε καταγγελία εξαπάτησης στο παρακάτω link:

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/complaints.html

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS