ΑρχικήinetΑποσύρεται ο Google Now Launcher μετά το τέλος του Μαρτίου

Αποσύρεται ο Google Now Launcher μετά το τέλος του Μαρτίου

Η Google λάνσαρε τα Pixel και Pixel XL smartphones το περασμένο φθινόπωρο εισάγοντας τον Pixel Launcher στις νέες της συσκευές. Αυτός δεν είναι ο μόνος launcher από την γιγαντιαία εταιρία, καθώς έχουν κυκλοφορήσει πολλά Android smartphones με ενσωματωμένο τον Google Now Launcher, από το 2014.

google

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από το Android Police, η Goοgle σκοπεύει να διακόψει τη λειτουργία εκκίνησης Google Now και να την αντικαταστήσει με τον Pixel Launcher.  Η εταιρία φέρεται να ειδοποίησε τους συνεργάτες της για την απόφαση της να απομακρύνει τον Gοogle Now Launcher από το Play Store μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι χρήστες που έχουν τον Google Now launcher εγκατεστημένο στα τηλέφωνα τους θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ακόμη και μετά την αφαίρεση της από το Play Store. Η Google σκοπεύει να υποστηρίζει τον launcher και να κυκλοφορεί  updates μέσω της εφαρμογής αναζήτησης Gοogle Search.

Από την 1η Μαρτίου η Gοogle δεν θα εγκρίνει πλέον τη χρήση του Gοogle Now Launcher σε νέες συσκευές, ωστόσο αυτό δεν θα επηρεάσει τους κατασκευαστές που έχουν ήδη ενσωματώσει τον launcher στις συσκευές τους, όπως η Motorola.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι η Gοogle φαίνεται να απομακρύνεται από την σειρά κινητών Nexus και έχει παραμελήσει την εφαρμογή Gοogle Now Launcher τον τελευταίο καιρό.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι  πως η εταιρία θα αρχίσει να διαθέτει το Pixel Launcher σε συσκευές μη-Pixel, αντικαθιστώντας σταδιακά τον Gοogle Now launcher στα Android smartphones.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS