ΑρχικήinetΗ Apple θέλει να πουλήσει χρησιμοποιημένα iPhones στην Ινδία

Η Apple θέλει να πουλήσει χρησιμοποιημένα iPhones στην Ινδία

Η Apple είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για να αρχίσει η δημιουργία iPhones στην Ινδία, αλλά μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι η Cupertino δεν έχει ακόμα εγκαταλείψει το αρχικό σχέδιο για να φέρει ανακατασκευασμένες συσκευές στην χώρα.

apple

Το Bloomberg σημειώνει ότι η Apple είπε ότι μια ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα έχουν την απαραίτητη υποδομή για να βεβαιωθούν ότι αυτά τα χρησιμοποιημένα iPhones ¨είναι συμβατά με τα πρότυπα ποιότητας προσπαθώντας έτσι να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η Ινδία θα γίνει μια χωματερή για τις παλιές συσκευές.

Η Apple διαπραγματεύεται επι του παρόντος με την Ινδική κυβέρνηση μια σειρά παραχωρήσεων για την τοπική παραγωγή iPhones, και η εταιρεία επίσης ζητάει 15-ετή φοροαπαλλαγή, αποκαλύπτει η έκθεση.

Σε αυτό το σημείο δεν είναι γνωστό αν θα επιτρέπεται στη Apple να πουλάει μεταχειρισμένα iPhones στη χώρα, αλλά και προηγούμενες αιτήσεις της εταιρείας έχουν επικριθεί ιδιαίτερα τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους αντιπάλους. Το να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα στην Ινδία ενθαρρύνει τις ξένες εταιρείες για την κατασκευή προϊόντων σε τοπικό επίπεδο, σε αντάλλαγμα με την παροχή κινήτρων, αλλά η Apple στο παρελθόν προσπάθησε να επωφεληθεί από την τοπική έκρηξη πωλήσεων των κινητών απλά φέρνοντας τα χρησιμοποιημένα τηλέφωνα στην χώρα.

Πολλοί πίστευαν ότι τα ανακαινισμένα iPhone, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε χαμηλή τιμή, θα πουληθούν πολύ καλά μεταξύ των Ινδών, αλλά προειδοποιήσει ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες στην χώρα, ειδικά όταν οι μπαταρίες φθάσουν στο τέλος της ζωής τους. Η Apple, όπως εγγυάται ότι κάθε ανακαινισμένο iPhone θα πληρεί τα επιβάλλοντα πρότυπα.

Βλέποντας την Cupertino να πιέζει τόσο σκληρά για τα μεταχειρισμένα iPhones δεν είναι καθόλου περίεργο. Η εταιρεία πούλησε μόλις 2,5 εκατομμύρια τηλέφωνα στη χώρα το περασμένο έτος, που αντιπροσωπεύει μόλις το 2 τοις εκατό της αγοράς, και όλες οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω τρίτων εμπόρων λιανικής.

Με περισσότερο από 70 τοις εκατό των τηλεφώνων στην Ινδία να πωλούνται για $ 200 ή λιγότερο, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα νέα iPhones μπορεί να βοηθήσουν την Apple να καταφέρει την επίτευξη των υψηλών πωλήσεων που έχει στόχο, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η εταιρεία αγωνίζεται τόσο σκληρά για να φέρει την ανακατασκευή των μονάδων στη χώρα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS