Αρχικήinet250.000 smartphones φώτισαν την Ρουμανία

250.000 smartphones φώτισαν την Ρουμανία

Οι διαμαρτυρίες της Ρουμανίας κατά την διαφθορά αποτελούν πρωτοσέλιδο τις τελευταίες μέρες καθώς πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε η κυβέρνηση στα τέλη του Ιανουαρίου. Ρουμανία

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από την έναρξη των διαδηλώσεων και οι Ρουμάνοι εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στη Victory Square με στόχο την απόδοση δικαιοσύνης και την παραίτηση όσων είναι υπεύθυνοι για την έκδοση του εκτελεστικού διατάγματος το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει σε υψηλόβαθμους πολιτικούς να αποφύγουν τις ποινικές συνέπειες.

Το βράδυ όμως της 5Ης Φεβρουαρίου άφησε ιστορία με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Σχεδόν 250.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Victory Square και φώτισαν τον σκοτεινό ουρανό με τα smartphones τηλέφωνα τους σε μια συμβολική χειρονομία που στόχο είχε να αποδείξει στους πολιτικούς της χώρας ότι το ρουμάνικο έθνος παρακολουθεί τα πάντα.

Μπορεί η Ρουμανία να μην είναι η πρώτη χώρα που υιοθετεί την λεγόμενη “κουλτούρα της διαμαρτυρίας” αλλά είναι σίγουρα μια από τις πιο πολιτισμένες και ψηφιοποιημένες χώρες παγκοσμίως. Παρόλο που κατέχει τον τίτλο του πιο διεφθαρμένου κράτους, είναι η πατρίδα για μερικούς από τους πιο παραγωγικούς προγραμματιστές του κόσμου.

Να τονίσουμε επίσης το γεγονός ότι η Ρουμανία απέκτησε πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες πολύ πιο έγκαιρα απ’ ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία που θεωρούνται πιο αναπτυγμένες.

Πάντως, με τις τελευταίες της διαδηλώσεις, η Ρουμανία αφήνει το δικό της στίγμα και δηλώνει ότι ανήκει στις “ευρωπαϊκές κοινωνίες με καλούς τρόπους” καθώς η διαμαρτυρία με τα smartphones κάθε άλλο παρά επιθετική θεωρείται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS