ΑρχικήinetΗ Microsoft αποσύρει επίσημα το Photosynth

Η Microsoft αποσύρει επίσημα το Photosynth

Η Microsoft απέσυρε επίσημα το Photosynth, αφού προηγουμένως έχει προειδοποιήσει τους χρήστες το Νοέμβριο για να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους για να προλάβουν τις απώλειες.

Photosynth

Το Photosynth ήταν μια υπηρεσία που ασχολιόταν με την δημιουργία πανοραμικών εικόνων και την αποθήκευση τους σε απευθείας σύνδεση, και ήταν go-to της εταιρείας προορισμό μετά τη διακοπή της εφαρμογής για κινητά το 2015. Η ιστοσελίδα παρείχε την ίδια ακριβώς λειτουργικότητα, και η Microsoft ενθάρρυνε την μετάβαση προς την υπηρεσία σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους χρήστες, παρά την απόφαση της να διακόψει τις εφαρμογές smartphone.

Το Photosynth, ωστόσο  έγινε γρήγορα ένα ξεπερασμένο προϊόν, και η Microsoft αποφάσισε να το αποσύρει το πιθανότερο λόγω της πτώσης του αριθμού των χρηστών. Τμήματα του Photosynth έχουν επίσης ενσωματωθεί σε άλλα προϊόντα της Microsoft, και η Redmond λέει ότι η υπηρεσία έχει επίσης εμπνεύσει κάποιες άλλες υπηρεσίες φωτογραφίας κατά τη διάρκεια των εννέα χρόνων που έχουν περάσει.

Οι χρήστες που δεν έχουν ανακάμψει τις πανοραμικές φωτογραφίες τους από το Photosynth πριν από την απόσυρση δεν μπορούν πλέον να το κάνουν, και η Microsoft ορκίζεται ότι ένα αντίγραφο δεν σώζεται επειδή «αυτά ήταν δικά σας και είχαμε μια άδεια όσο έτρεχε η υπηρεσία». Με άλλα λόγια δηλαδή, όλα έχουν φύγει τώρα, οπότε αν δεν έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία σας πριν την απόσυρση, δεν υπάρχει τρόπος να τα πάρετε πίσω.

Το Photosynth λανσαρίστηκε τον Αύγουστο του 2008 από το Microsoft Live Labs και το Πανεπιστήμιο του Michigan, οι οποίοι συνέλαβαν το πρόγραμμα με μια Photo Tourism, την έρευνα που επικεντρώθηκε στην ανάλυση των φωτογραφιών και την συρραφή μεταξύ τους για να δημιουργήσετε τις πανοραμικές που φαντάζεστε.

Η υπηρεσία είχε βελτιωθεί σταδιακά με νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για πανοραμικές gigapixel, το οποίο προστέθηκε από την Microsoft τον Μάρτιο του 2010. Ο αριθμός των χρηστών ωστόσο άρχισε να φθίνει τα τελευταία χρόνια με την Microsoft να μεταβιβάζει τμήματα της υπηρεσίας σε άλλα προϊόντα, δεν έχει και πολύ νόημα για την εταιρεία να συνεχίσει η υπηρεσία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS