ΑρχικήinetΗ Apple έχει ένα νέο είδος θύρας που μας απαλλάσσει από τα...

Η Apple έχει ένα νέο είδος θύρας που μας απαλλάσσει από τα dongles

θύρας

Μια έκθεση από το 9to5Mac, τροφοδοτεί τους φόβους ότι η Apple θα μπορούσε και πάλι να μεταβεί σε ένα νέο, μικρότερο, 8-pin «Ultra Accessory Port» (UAC) για τα iPhones και iPads, αφού η εταιρεία έδωσε μια προεπισκόπηση της νέας θύρας στους κατασκευαστές.

Το UAC ωστόσο, δεν είναι μία θύρα/ plug που η Apple θα επιβάλει στους χρήστες ή τους κατασκευαστές αξεσουάρ. Η Apple πρόσθεσε το βύσμα 8-pin μόνο για το MFi πρόγραμμα μετά από αίτημα των κατασκευαστών αξεσουάρ. Μην πετάξετε όμως τα καλώδια Lightning σας.

Η διαφορά λοιπόν έχει να κάνει με τα ενσύρματα ακουστικά. Αν κοιτάξετε το τοπίο των smartphone αυτή τη στιγμή, θα δείτε ότι είναι ένα χάος για τους ακροατές. Αυτές είναι οι ενσύρματες επιλογές ακουστικών:

Lightning (iPhone 7/7 Plus (και προφανώς όλες οι μελλοντικές iOS συσκευές)

USB-C (Moto Z, HTC U Ultra, και πολλά νέα Android τηλέφωνα)

3,5 χιλιοστά (Λίγο πολύ κάθε τηλέφωνο)

Το πρόβλημα είναι ότι τα ενσύρματα ακουστικά Lightning σας, δεν θα λειτουργήσουν στα USB-C τηλέφωνα (και αντίστροφα) και τα ακουστικά με την υποδοχή ol ‘3,5 χιλιοστών δεν θα λειτουργήσουν με κανένα από τα δύο. Σίγουρα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα dongle, όπως αυτό που η Apple περιλαμβάνει στο iPhone 7, για να μετατρέψει τα ακουστικά με υποδοχή 3,5 mm σε Lightning, αλλά εξακολουθεί να μην λύνει το πρόβλημα όλων των διαφορετικών προαναφερθέντων μετατροπών.

Με τα UAC, οι κατασκευαστές ακουστικών θα βρουν μια λύση που διορθώνει κάπως το πρόβλημα. Αντί να φτιάχνουν ακουστικά ειδικά για κάθε τύπο θύρας, οι εταιρείες θα είναι σε θέση να κάνουν τα ακουστικά με θηλυκή υποδοχή στα ακουστικά. Με το UAC, μια εταιρεία όπως η Bose ή η Beats μπορούν να πουλήσουν το ίδιο ενσύρματο μοντέλο ακουστικών σε όλους τους πελάτες, απλά αλλάζοντας το καλώδιο ώστε να είναι συμβατό με ένα συγκεκριμένο είδος συσκευής.

Θα είναι στην ευχέρεια των κατασκευαστών ποιο καλώδιο θα προσφέρουν – ένα αρσενικό UAC-to-Lightning, UAC-to-USB-C, ή ένα UAC-βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών – ή απλά να προσφέρουν και τα τρία, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να αλλάξουν συσκευές εύκολα. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες οι οποίοι συχνά είναι ανάμεσα στο τηλέφωνο και το φορητό υπολογιστή.

Αλλά τι γίνεται με ακουστικά; Το UAC κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λειτουργήσει τόσο καλά για αυτά, λόγω των προφανών περιορισμών μεγέθους, αν και τα ακουστικά τείνουν επίσης να είναι φθηνότερα και χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον με μία συσκευή. Για τους λόγους αυτούς, οι κατασκευαστές είναι πιθανό να συνεχίσουν να προσφέρουν ακουστικά που λειτουργούν με μόνο έναν τύπο σύνδεσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS