ΑρχικήinetΗ Google συμφωνεί στον κώδικα καταπολέμησης διαδικτυακής πειρατείας

Η Google συμφωνεί στον κώδικα καταπολέμησης διαδικτυακής πειρατείας

Η καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας είναι κοντά στην επίτευξη ενός νέου επιπέδου,η Google καθώς και άλλες εταιρείες αναζήτησης είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μιας εθελοντικής συμφωνίας με τις εταιρείες ψυχαγωγίας. Ποιο είναι το νόημα όλων αυτών? Κάνοντας αυτά τα links με περιεχόμενο που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα θα εξαφανίζεται από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

google

Σύμφωνα με μια έκθεση από το TorrentFreak, πολλαπλές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια του Βρετανικού Γραφείου Ιδιοκτησίας. Μετά τις συναντήσεις αυτές όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι ο νέος κώδικας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2017.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς, τον τακτικό χρήστη των μηχανών αναζήτησης? Αυτό σημαίνει ότι όταν ψάχνετε για ένα torrent link μια ταινίας ή οτιδήποτε άλλου, δεν θα πάρετε τίποτα έγκυρο πίσω.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η βιομηχανία του θεάματος κατηγόρησε τις Gοogle, Yahoo, Bing και όλες τις υπόλοιπες ότι δεν κάνει σχεδόν τίποτα για την πρόληψη της πειρατείας στο Διαδίκτυο. Αυτό λειτουργεί με βάση την υπόθεση ότι φυσικά οι χρήστες πραγματικά ψάχνουν στο Google για το torrent που χρειάζονται, αντί να πάνε στα sites που ξέρουν και εμπιστεύονται και απλά να κατεβάσουν τα πάντα από εκεί.

Ανεξάρτητα από την λογική της κατάστασης, εταιρείες ψυχαγωγίας όπως το Χόλιγουντ ως επί το πλείστον έχουν σπρώξει την Google για περισσότερη δράση για την εξάλειψη των links χωρίς πνευματικά δικαιώματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Η Goοgle, από την πλευρά της έχει κάνει αρκετά πράγματα ήδη για να βοηθήσει την βιομηχανία, όπως το αφαιρέσει τα links από τα αποτελέσματα αναζήτησης ή τον υποβιβασμό τους στην κατάταξη για κάποιες συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Ένα πράγμα που αρνήθηκε είναι να αφαιρέσει ολόκληρο το site από τα αποτελέσματα αναζήτησης, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχει νόμιμο περιεχόμενο για λήψη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS