ΑρχικήinetΕπιστήμονες ανακάλυψαν το παλαιότερο emoji του κόσμου

Επιστήμονες ανακάλυψαν το παλαιότερο emoji του κόσμου

emoji

Είτε το πιστεύετε είτε όχι το πρώτο emoji του κόσμου, συντάχθηκε από δικηγόρο 382 χρόνια πριν!

Αν νομίζατε ότι τα Emoji ήρθαν με τους υπολογιστές και τα smartphones, κάνετε λάθος. Τα Emojis έχουν υπάρξει για χρόνια, όμως το παλαιότερο ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Οι ερευνητές από τα Εθνικά Αρχεία στο Trencin της Σλοβακίας, ισχυρίζονται ότι βρήκαν το παλαιότερο πρωτότυπο emoji του κόσμου, το οποίο έχει φτιαχτεί από ένα δικηγόρο που ονομάζεται Jan Ladislaides – ένα 382 ετών smiley face.

Σχεδιασμένο σε ένα νομικό έγγραφο που χρονολογείται από το 1635, ο Ladislaides είχε υπογράψει τη συμφωνία του σχετικά με τα έγγραφα του δημοτικού λογαριασμού, σχεδιάζοντας ένα μικρό κύκλο με δύο τελείες και μια γραμμή – μια εικόνα που αναγνωρίζεται σήμερα ως το smiley face. Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο θα μπορούσε επίσης να ερμηνευθεί ως έκφραση σοβαρού προσώπου, η εικόνα ακολουθεί ένα απόσπασμα που αναφέρει ότι ο δικηγόρος δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς. Φαίνεται επίσης να υπάρχει και το δάχτυλο ενός κλόουν με ένα hashtag πάνω σε αυτό, αλλά οι αρχειονόμοι δεν είναι σίγουροι για το περιεχόμενό του.

Το προηγούμενο παλαιότερο smiley face είναι κοινώς παραδεκτό ότι προέρχεται από το ποίημα, “To Fortune” από τον Robert Herrick, από την Αγγλία το 1648. Αυτή η νέα ανακάλυψη το κερδίζει κατά 13 χρόνια.

Η πρώτη σειρά των ψηφιακών emojis δημιουργήθηκε από τους Ιάπωνες μηχανικούς το 1999 και η λέξη «Emoji» προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης το 2013.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Ladislaides σχεδίασε ένα emoji στο σημείωμά του. Ο ίδιος σίγουρα δεν γνώριζε ότι το απλό προσωπάκι που ζωγράφισε, μια ημέρα θα ήταν μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS