ΑρχικήinetΗ Google φέρνει το τροπικό δάσος στο κινητό σας

Η Google φέρνει το τροπικό δάσος στο κινητό σας

Google

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε βρεθεί ποτέ κοντά σε ένα τροπικό δάσος, πόσο μάλλον να έχουμε την ευκαιρία να το εξερευνήσουμε – κάτι που η Google ελπίζει να αλλάξει με τη νέα εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας της.

Το “Into the Wild” μεταφέρει τη ζούγκλα στο σπίτι σας. Για να εξερευνήσουν τις διάφορες περιοχές, οι επισκέπτες χρειάζονται ένα smartphone Lenovo εξοπλισμένο με Tango, μία επαυξημένης πραγματικότητας πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από την Google. Η πρώτη παρουσίασή του έγινε στο Singapore’s ArtScience Museum.

Το τροπικό δάσος διαμορφώθηκε σύμφωνα με το Rimbang Baling, ένα από τα τελευταία παρθένα τροπικά δάση στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, η οποία είναι επίσης το σπίτι της απειλούμενης με εξαφάνιση τίγρης της Σουμάτρας.

Η έκθεση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Google, τη Lenovo και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και χρησιμοποιεί το Lenovo Phab 2 Pro smartphone.

Αλλά δεν είναι μόνο η εικονική εμπειρία – η έκθεση ελπίζει επίσης να μεταφέρει την ιδέα και εκτός οθόνης.

Οι επισκέπτες καλούνται να φυτεύσουν έναν εικονικό σπόρο στο τέλος της εμπειρίας, ο οποίος αναπτύσσεται γρήγορα σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο δέντρο. Για κάθε εικονικό δέντρο που φυτεύεται με ελάχιστη δωρεά $ 26, ένα πραγματικό δέντρο θα φυτευτεί στο Rimbang Baling. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις ακριβείς συντεταγμένες GPS του δέντρου και θα ενημερώνονται με φωτογραφίες του κάθε έξι μήνες για δύο χρόνια.

«Δεν θέλουμε να επαυξήσουμε απλά την πραγματικότητα, θέλουμε να βελτιώσουμε την πραγματικότητα», δήλωσε ο Honor Harger, Εκτελεστικός Διευθυντής του ArtScience Museum.

“Με το συνδυασμό επιστήμης της τέχνης και της τεχνολογίας, το Into the Wild ξεπερνά τον εικονικό κόσμο και κάνει ένα σημαντικό βήμα στον πραγματικό κόσμο.”

Η Ινδονησία είναι το σπίτι μερικών δασών με τη μεγαλύτερη βιολογική ποικιλία στον κόσμο, όμως δυστυχώς περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκτάρια τροπικού δάσους αποψιλώνονται κάθε χρόνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS