ΑρχικήinetDubai: Από Ιούλιο πτήσεις με αυτόνομα επιβατικά drones

Dubai: Από Ιούλιο πτήσεις με αυτόνομα επιβατικά drones

Ναι έρχονται επιβατικά drones! Αν δεν έχετε ακόμη στο Dubai, αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσατε να το επισκεφθείτε. Ξεκινώντας από τον Ιούλιο, η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα επιτρέψει τη χρήση αυτόνομων επιβατικών drones. Έτσι ο ουρανός πάνω από την πόλη αναμένεται να γεμίσει με drones taxi που θα μεταφέρουν επιβάτες.

H πληροφορία έρχεται από τον Mattar al-Tayer, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή του Dubai Roads & Transport Authority (RTA), ο οποίος ανακοίνωσε το σχέδιό του στην εν εξελίξει σύνοδο κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.drone

Δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες, για το αν τα drones θα πωλούνται ή αν είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είναι μέρος της στρατηγικής του Dubai για να διευκολύνει το ένα τέταρτο του συνόλου των ταξιδιών εντός του εμιράτου, με τη χρήση αυτόνομων οχημάτων μέχρι το 2030.

Για να συμβεί αυτό, η RTA συνεργάζεται με την κινεζική εταιρεία Ehang η οποία φέρεται να έχει το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος για επιβάτες στον κόσμο. Το ιπτάμενο όχημα μπορεί να διανύσει αποστάσεις που φτάνουν τα 30 μίλια με μια ενιαία φόρτιση και μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο με βάρος έως και 220 κιλά, καθώς και μια μικρή βαλίτσα.

Η πτήση πραγματοποιείται από ένα επίγειο κέντρο διοίκησης.

Η Ehang παρουσίασε τα πρώτα από τα επιβατικά drone της τον περασμένο Ιανουάριο στην CES και έλαβε έγκριση για την δοκιμή τους στη Νεβάδα τον Αύγουστο του 2016. Ωστόσο, το drone 184 δεν θα μεταφέρει επιβάτες στις ΗΠΑ μέχρι να εγκριθεί η χρήση του από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Έτσι, εάν θέλετε να ταξιδέψετε με ένα αυτόνομο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, θα πρέπει να πεταχτείτε μέχρι το Dubai.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS